GuidePedia

Την δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την εξασφάλιση ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος κατά την επίσκεψη του στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Όπως είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου η δέσμευση αυτή αποτελεί χρέος έναντι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και απέναντι στους πολίτες. Ο κ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό ενημερώθηκε από την διοίκηση και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στο νοσοκομείο και τον χώρο της Υγείας.
"Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στην απαξίωση και τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επειδή έχουμε χρέος, χρέος απέναντι στον πολίτη, απέναντι στη δική μας ιστορία, αλλά και τις αρχές, τις αξίες που υπηρετούμε, να εξασφαλίσουμε ένα νέο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη, την ποιοτική υπηρεσία για κάθε πολίτη σ’ αυτή τη χώρα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου....

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από τον πολιτικό εκπρόσωπο του κόμματος σε θέματα Υγείας Γιώργο Φλωρίδη, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των νοσηλευτών και των εργαζομένων, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Στα γραφεία της διοίκησης Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται, τα τελευταία χρόνια στα νοσοκομεια, είναι η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, προβλήματα τα οποία έθιξε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για "μηχανήματα στη ναφθαλίνη" και "τεράστια απαξίωση" του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, "με αποτέλεσμα ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να έχουμε φτάσει δέκα χρόνια πίσω".

Επιπλέον, εξέφρασε τη βούλησή του για ριζικές αλλαγές.

Ο Διοικητής του Λαϊκού Τάσος Γρηγορόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λαϊκό, υπάρχουν και στα περισσότερα νοσοκομεία" και πρόσθεσε ότι "ευελπιστεί, αν μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, να βοηθήσει όσο μπορεί τους ασφαλισμένους πολίτες".

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διατυπώθηκε καταγγελία για ρουσφέτια, καθώς και για τη δημιουργία πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής στο Λαϊκό, χωρίς, όπως ελέχθη, να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Αργότερα, στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου και αφού ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τη ΜΕΘ, οι παραπάνω κατηγορίες διατυπώθηκαν εκ νέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε:

"Δηλαδή τα δίνουν προίκα σε κάποιον διοικητή;". Και πρόσθεσε ότι "αυτή η κυβέρνηση είναι γρήγορη στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις, αλλά αργή στην ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών".

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφτηκε κι έναν νοσηλευόμενο, πρώην συνεργάτη του.

"Όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και στο όνομα των σκοπιμοτήτων της, θέτεις θέματα που δεν έχουν πρόβλημα, αυτό δείχνει, ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς και να δώσεις λύσεις στα πραγματικά προβλήματα", απάντησε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

"Αντί να αναρωτιέται για τους λόγους διάλυσης του ΕΣΥ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα και πριν τις εκλογές για το πως απαντά στα αγωνιώδη αιτήματα νοσηλευτών και γιατρών για να γίνουν αμέσως οι αναγκαίες προσλήψεις και να αυξηθούν οι πόροι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Top