GuidePedia

Για το ίδιο θέμα πατήστε εδώ και εδώ.
Ο ηγούμενος της μονής στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Ναταλία Λιονάκη, μίλησε στο Star για την επίσκεψη της μητέρας της στο μοναστήρι και την άρνησή της να τον δει.
Μίλησε όμως και για την απόφαση της ηθοποιού να γίνει μοναχή...
«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε» τονίζει επίσης ο πνευματικός της Ναταλίας Λιονάκη προσθέτοντας ότι την γνώρισε όταν είχε επισκεφτεί με συναδέλφους της τη μονή Ανωπόλεως, όπου ήταν τότε ηγούμενος. Ακόμη, ο πατέρας Απόστολος υποστηρίζει ότι η Ναταλία Λιονάκη είναι πολύ ήρεμη και χαρούμενη έχοντας χαρίσει όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της σε φίλες της και κρατώντας μόνο τα βιβλία της, τα οποία πρόσφερε στη βιβλιοθήκη της μονής....

Οσον αφορά τους ισχυρισμούς της μητέρας της ηθοποιού στη συνέντευξή της, περί των χρημάτων που πήρε η κόρη της από την οικία της, ο πατέρας Απόστολος είναι κατηγορηματικός. «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Τέλος, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στη μητέρα της ηθοποιού, υποστηρίζει ότι σε αυτήν έγραφε «μην πληγώσετε το παιδί σας» και όχι «μην το πλησιάσετε».

Στην επιστολή του προς την εφημερίδα -η οποία είχε προηγηθεί της συνέντευξης- τονίζει ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Κυρίου, δηλαδή τη σιωπή, απέναντι σε όσα του καταλογίζει η οικογένεια της γνωστής ηθοποιού, ενώ παράλληλα προτρέπει όλους όσοι τον μέμφονται να απευθυνθούν είτε στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερσονήσου, είτε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Η καθ’ ημάς Ιερά Μονή, ως νεόδμητη και ανεγειρόμενη, δέχεται σιωπώσα τας όποιας μομφάς και κατηγορίας. Η αδελφότητα, αφήσαμε τον κόσμον και τα εν κόσμω δια να αφιερωθούμε εις τον Θεόν. Ακολουθούμε το παράδειγμα του Κυρίου μας, ως “εσιώπα” εις τα μομφάς και κατηγορίας, και ως αμνός άφωνος οδηγείτο επί σφαγήν. Η σιωπή εις μίαν μομφήν δεν αποτελεί αποδοχήν της μομφής. Ευκόλως ένας έκαστος ανοίγει το στόμα αυτού εξ αγνοίας. Οταν αι μομφαί είναι προσωπικαί σιωπούμεν, όταν βλάπτουν την αδελφότητα, την Ι.Μ., την Εκκλησίαν απαντώμεν εις τα λεγόμενα. Δεν καλέσαμε κανέναν να ομιλήσωμεν. Ηλθον εις την Μονήν και απαντήσαμεν ευθέως και ειλικρινώς και ευσυνειδήτως εις όλας τας ερωτήσεις και διευκρινίσθησαν αι όποιαι απορίαι και άγνοια.

»Ομως, ως πνευματικός της Μονής, βλέπω ότι το λοιπόν τα μετά ταύτα βλάπτουν και κουράζουν την αδελφότητα, η οποία εσυνήχθη ως λογική ποίμνη δια να δοξάση τον Θεόν και προσεύχεται αενάως επί το αυτό.

»Νομίζωμεν ότι δεν αφήσαμε αναπάντητο ουδένα θέμα. Δια του παρόντος σας ζητάμε να σεβαστούμε όλοι την Μονήν και αδελφότητα. Οι απαντήσεις ήσαν αρκεταί και πλήρεις, σαφείς και καθαραί. Από σήμερον δια να κρατήσω την ισορροπίαν της Ι.Μ. δεν θα απαντούμεν εις οιεσδήποτε ερωτήσεις ουδέναν.

»Αν νομίζετε ότι είναι κάτι μεμπτό, υπάρχει η Ιερά Μητρόπολις και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, υπάρχουν οι ιεροί κανόνες, οι οποίοι ορισθέντες από τους Θεοφόρους της Εκκλησίας μας Πατέρας, ρυθμίζουν και φέρουν την ειρήνην εις τους κόλπους της Εκκλησίας να καταφύγει όστις επιθυμεί να κληθώ να απολογηθώ.

Μετ’ ευχών

Ο πνευματικός της αδελφότητος, π. Απόστολος

Η Παναγιά μαζί σας»
 
Top