GuidePedia

Στα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς εκπνέει το περιθώριο για την κατάθεσή τους.

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων Επικρατείας είναι, εδικά για το ΠΑΣΟΚ, η πρώτη εικόνα για το μοντέλο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την άλλη πλευρά, για τη Νέα Δημοκρατία είναι σαφές ότι το Επικρατείας αποτελεί δείγμα της ισχύος του πρωθυπουργού στο εσωκομματικό μέτωπο.

Πολύ πιθανό θεωρείται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ να δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή....

Βέβαιοι θεωρούνται ήδη οι: Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος θα είναι και πάλι επικεφαλής της λίστας, Γιώργος Σουφλιάς, και Δημήτρης Σιούφας, αφού το όνομά του δεν ανακοινώθηκε στον συνδυασμό της Καρδίτσας, όπου πολιτευόταν.

Κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται στον πρωθυπουργό να μην συμπεριλάβει στη λίστα τη Μαριέττα Γιαννάκου και τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Ειδικά για τη κα Γιαννάκου, υπενθυμίζουν ότι είναι πολύ νωπές ακόμη οι δεσμεύσεις της πως θα εξαντλήσει την πενταετία στις Βρυξέλλες, ενώ για τον κ. Αντώναρο σημειώνουν ότι εκλέγεται άνετα σε όποια περιφέρεια επιθυμεί και με σταυρό προτίμησης.

Στο ΠΑΣΟΚ, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος θεωρείται ότι θα δίνει το πρώτο στίγμα για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση των καινοτομιών που θα θελήσει να εισαγάγει στα κρίσιμα πεδία της οικονομίας και της αναδιάρθρωσης του κράτους.

Οι διαδικασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η ανακοίνωσή του αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν, το μοναδικό γνωστό όνομα κομματικού στελέχους που θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο είναι εκείνο του Γιάννη Ραγκούση (στην τέταρτη ή πέμπτη θέση). Στις προηγούμενες θέσεις εκτιμάται πως θα βρίσκονται τεχνοκράτες ή ακαδημαϊκοί από τον χώρο της οικονομίας και πιθανώς κάποιος δικαστικός.
 
Top