GuidePedia

Με... υψηλή ταχύτητα ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι καθώς η μητέρα του γέννησε μέσα σε υπερταχεία Ταλίς που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Παρίσι στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε, με υπερηφάνεια, η σιδηροδρομική εταιρεία.
Είναι η πρώτη φορά που ένα μωρό γεννιέται μέσα σε υπερταχεία από το 1996 που λειτούργησε η Ταλίς.
Δύο γιατροί και δύο νοσοκόμες, που έτυχε να βρίσκονται μέσα στο τρένο, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του μηχανοδηγού και βοήθησαν τη μητέρα η οποία αισθάνθηκε τις πρώτες συσπάσεις ενώ η αμαξοστοιχία έτρεχε με 300 χιλιόμετρα την ώρα. Το μωρό γεννήθηκε χωρίς προβλήματα μέσα σε μισή ώρα, λίγο πριν από την άφιξη του τρένου στο σταθμό των Βρυξελλών.
"Η γέννα πήγε πολύ καλά, δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα! Η μικρή βιαζόταν φαίνεται να εξερευνήσει τη χώρα!" δήλωσε, φανερά συγκινημένος, ο υπεύθυνος του τρένου, Μισέλ Πολί.
Ως δώρο ο γενικός διευθυντής της Ταλίς, Ολιβιέ Πουατρενό, προσέφερε στη νεογέννητη μικρούλα ένα "δια βίου πάσο" για τις μετακινήσεις της με τις ταχείες, στις οποίες θα είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Σημειώνεται ότι η γυναίκα, η οποία συνοδευόταν από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ηλικίας 2 και 3 ετών, είχε ως τελικό προορισμό την Κολονία.
 
Top