GuidePedia

Οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες θα επιτρέψουν κάθε χαμένη θέση εργασίας στους τομείς που μολύνουν την ατμόσφαιρα να αντισταθμιστεί με τη δημιουργία επτά "πράσινων θέσεων" εργασίας, υποστηρίζει η οικολογική οργάνωση Greenpeace σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
"Για κάθε θέση που καταργείται στους τομείς του άνθρακα και των πυρηνικών θα δημιουργηθούν επτά θέσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών", σημειώνει ο Φράουκε Τίες, ένας από τους ειδικούς της οργάνωσης σε ενεργειακά θέματα.
Η οργάνωση εκτιμά ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργηθούν 350.000 νέες θέσεις χάρη στη "στροφή" στην "καθαρή" ενέργεια....
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της υπολογίζει ότι θα χρειαστούν 410.000 θέσεις εργασίας προκειμένου η ΕΕ να φτάσει το στόχο του 20% στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, ηλιακή, βιομάζας).
"Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές είναι κρίσιμης σημασίας για να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα η κλιματική αλλαγή και η οικονομική κρίση" δήλωσε η Κριστίν Λινς, γενική γραμματέας του Συμβουλίου Ανανέωσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC).
Σύμφωνα με την Greenpeace, "η εγκατάλειψη των βρόμικων πηγών ενέργειας και το πέρασμα στις ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή αποδοτικότητα όχι μόνο θα επιτρέψει να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις χώρες του ΟΑΣΑ κατά 470 εκατομμύρια τόνους αλλά θα δημιουργήσει, μέχρι το 2020, και 30% περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το αν συνεχίζαμε να επενδύουμε και στα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια".
 
Top