GuidePedia

0
«Οι δύσκολες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο χθες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ
«Ενωμένοι δίνουμε μια μάχη με μεγάλη αυτοπεποίθηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κόμματος στο Ζάππειο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ απάντησε και στο ΚΚΕ για τα προγράμματα stage.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ΝΔ οδεύει προς μια εκλογική συντριβή και ζητά από τους πολίτες «ψήφο ομαδικής αυτοκτονίας» και πως "το αντίδοτό της στη φτώχεια είναι περισσότερη φτώχεια και περισσότερος πλούτος στους έχοντες και κατέχοντες".....
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι "ζητά από τους πολίτες λευκή επιταγή" με ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο "θα τα δούμε μετά". Κατηγόρησε δε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν λέει κουβέντα για την απασχόληση και την ανεργία.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νικητή των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η συνεργασία είναι ζήτημα προγραμματικών προϋποθέσεων και όχι αρχής. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προγράμματα που δεν είναι προς την κατεύθυνση της κοινωνίας και έως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. "Πόση μπορεί να είναι η απόσταση μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας;", διερωτήθηκε, σημειώνοντας "μήπως 0,8%, όση και η διαφορά των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις;". Μάλιστα, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την αριστερά, αλλά μια διάθεση παντοδυναμίας.
"Όλο το προηγούμενο διάστημα ήμασταν παρόντες σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε "την πιο σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ".

"Το κόμμα είναι παρών και τώρα και προσπαθεί να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την ξεχασμένη κοινωνία", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως "κάποιους δεν τους βολεύει και προσπαθούν με αγωνία να αλλάξουν την ατζέντα". Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως την πρώτη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το γεγονός ότι "όλοι αναγκάζονται να μιλούν για τα stage".

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του για την επίθεση της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, κατηγορώντας την ότι αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. "Η κ. Παπαρήγα καταγγέλλει τους καταγγέλοντες", τόνισε και σημείωσε ότι "καθημερινά αλλάζει στάση στον τρόπο που πολεμάει τον ΣΥΝ".

Τέλος, σε ερώτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε "αποδείχθηκε πως ήταν ένα πουκάμισο αδειανό και πως οι δύσκολες μέρες ανήκουν στο χθες".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top