GuidePedia

0
Δεν υπήρξαν σκάνδαλα με εμπλοκή πολιτικών, δεν συγκυβερνησα ποτέ με τα συμφέροντα
Εάν δεν θέλουν να παραμείνω στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι πασιφανές, τόνισε



Μήνυμα σε «δελφίνους» και επίδοξους διαδόχους έστειλε ο Κώστας Καραμανλής, μέσω της Real News, λέγοντας ότι είναι ανυπόστατα τα σενάρια ότι έχει παραδώσει «δαχτυλίδι» διαδοχής στη Ντόρα Μπακογιάννη. Στο μέτωπο της διαφάνειας, έκανε λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις στην υπόθεση του Βατοπεδίου, επέμεινε ότι δεν υπήρξε ανάμειξη πολιτικών, ενώ χαρακτήρισε τραγική προσωπική ιστορία την υπόθεση Ζαχόπουλου.Τόνισε ότι δεν συγκυβέρνησε ποτέ με συμφέροντα.
Άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, με γλώσσα καθόλου διπλωματική, χαρακτηρίζοντας "καραγκιοζιλίκια".... όσα έγιναν το 2004 με την αποχώρηση του Κώστα Σημίτη από την ηγεσία του κόμματος και την ανάληψή της από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σημείωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του γεννημένο μαχητή και πάει στις εκλογές για να τις κερδίσει, επαναλαμβάνοντας ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μόνο εφόσον πάψει να νοιώθει χρήσιμος ή δεν τον θέλουν. "Θα είναι νομίζω πασιφανές" δήλωσε για το πότε θα φανεί αν τον θέλουν ή όχι, ρίχνοντας το γάντι σε όποιον έχει διάθεση να τον αμφισβητήσει. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει ως απλός βουλευτής στο μέλλον, σημειώνοντας ότι θα είναι "στην πρώτη γραμμή της μάχης πάντα" και διευκρινίζοντας ότι το πως προσδιορίζεται αυτό έχει σχέση κυρίως με τη βούληση των ανθρώπων που συναπαρτίζουν την παράταξη.

"Ο αρχηγός αποφασίζει"

Κληθείς να σχολιάσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και τις εισηγήσεις που δέχτηκε για εκλογές, ο πρωθυπουργός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, τονίζοντας ότι "τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός" και πρόσθεσε ότι "δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι ο αρχηγός είναι μόνος". Χαρακτήρισε "παραμύθια της Χαλιμάς" την άποψη ότι επηρεάστηκε από κυβερνητικά στελέχη. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Σουφλιά, είπε ότι είναι άνθρωπος ξεχωριστού ήθους.

Υπερβολή το Βατοπέδι, προσωπική τραγωδία η υπόθεση Ζαχόπουλου

Ο Κ. Καραμανλής παραδέχτηκε ότι η ισχνή πλειοψηφία των 151 βουλευτών δεν του επέτρεπε τον έλεγχο βουλευτών με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, γιατί αυτό θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές. Υπερασπίστηκε των πολιτικών του για τη διαφάνεια, υπογραμμίζοντας ότι κανένα συμφέρον δεν συγκυβέρνησε όσο ήταν πρωθυπουργός. Επέμεινε, όμως, ότι οι ευθύνες του στην υπόθεση Βατοπεδίου αφορούν μόνο στην ελλιπή επιμέλεια των διοικητικών μηχανισμών και επανέλαβε την εκτίμηση ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Σχετικά με τη βλάβη που δημιούργησε η υπόθεση στην εικόνα της κυβέρνησής του, την απέδωσε και στην "υπερβολή" που δημιουργήθηκε γύρω από το ζήτημα

Για την υπόθεση Ζαχόπουλου, είπε -όπως είχε πει και στο ντιμπέιτ- ότι δεν υπήρχε κανένα σκάνδαλο και δεν ήταν παρά "μια τραγική προσωπική ιστορία".

"Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κοινωνική δυναμική"

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πίστη ότι το κλίμα εις βάρος της παράταξής του μπορεί να ανατραπεί. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει κοινωνικό ρεύμα γύρω από το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε ελπίδες ότι η συσπείρωση στη Ν.Δ. θα ανέβει. Κάλεσε, λοιπόν, όλους τους Νεοδημοκράτες να σταθούν δίπλα της, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας. Ερωτηθείς για τις πρώτες του κινήσεις, εάν πάρει και τρίτη ευκαιρία, είπε ότι έχει τη βούληση να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που έχει εκθέσει στο λαό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top