GuidePedia

0
Ανοιξε... λογαριασμό ο Ζαουάντ Ζαϊρί και χάρισε ένα σημαντικό «τρίποντο» στον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα - στο παρθενικό παιχνίδι του Ζίκο, στο γήπεδο «Καραϊσκάκη»- ένα τέρμα που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο (1-0).
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν δύο «πρόσωπα», λίγες ημέρες πριν από τον σημαντικό αγώνα κόντρα στην Αρσεναλ, στο Λονδίνο, ενώ στο δεύτερο μέρος η κούραση έγινε έντονα αισθητή.
Κεφάτος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, με στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου γκολ που θα τον βοηθούσε να αποβάλλει το άγχος.... Στο 8ο μόλις λεπτό, ο Λεονάρντο επιχείρησε δυνατό σουτ αλλά βρήκε... απέναντί του τον Μπέλιτς. Στο 11’, ήταν η σειρά του Ντουντού να γίνει απειλητικός για τους Νεοσμυρνιώτες, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε στη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε στην τελική προσπάθεια.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων είχε μεταφερθεί... αποκλειστικά στους «ερυθρόλευκους», και το γκολ δεν άργησε να έρθει... Ηταν το 17’, όταν ο Ντιόγκο, με εκπληκτική προσπάθεια, γύρισε την μπάλα πριν τη τελική γραμμή και ο αμαρκάριστος Ζαϊρί με ψύχραιμο πλασέ από το σημείο του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέλιτς και να κάνει το 1-0.

Το τελευταίο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ολυμπιακό και οι μόνες καλές στιγμές που θα έχουν να θυμούνται όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν το σουτ του Ριέρα στο 20’, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη και την κεφαλιά του Τοροσίδη, στο 37’, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Νεοσμυρνιωτών. Το ίδιο λεπτό, ο Αλβάρο Ρεκόμπα αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, προσθέτοντας ακόμη ένα πρόβλημα στον Εμίλιο Φερέρα.

Με... σβηστές μηχανές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Παρουσιάζοντας εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του πρώτου 45λεπτου, ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα στον Πανιώνιο να τον απειλήσει, ωστόσο, οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες και μοιρασμένες για τις δύο ομάδες.
Μόλις στο 53’, ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο Νικοπολίδης απομάκρυνε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να... φανεί με το σουτ του Ντιόγκο και την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπέλιτς.

Στο 70’, ο Ντουντού θέλησε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων όμως η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους δεν ήταν άλλη από την προσπάθεια του Λεονάρντο στο 77’? Ο Βραζιλιάνος ξέφυγε της άμυνας του Πανιωνίου και βρέθηκε σε τετ - α- τετ με τον Μπέλιτς όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Τελικά, το γκολ του Ζαϊρί έμελλε να κρίνει το παιχνίδι, έστω κι αν τα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός «καρδιοχτύπησε», κυρίως με την προσπάθεια του Μπάλαμπαν στο 90’.

Κίτρινες: Ζαϊρί, Ντουντού, Στολτίδης - Κοντοές, Καστελιόνε, Λάτκα, Μπάλαμπαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Zεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Τοροσίδης (80΄ Μήτρογλου), Ντουντού, Λεονάρντο (88΄ Όσκαρ), Ντιόγκο, Ζαϊρί (75΄ Στολτίδης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπέλιτς, Μανιάτης, Ριέρα, Κοντοές, Λάτκα, Τζαβέλλας, Καστελιόνε (80΄ Σίμωσης), Νικολάου (58΄ Αναστασόπουλος), Κουμορτζί, Ρεκόμπα (37΄ λ. τρ. Μπαρόνι), Μπάλαμπαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top