GuidePedia

0

Έτοιμη είναι και η επόμενη απευθείας ανάθεση και μάλιστα με σύστημα -τύπου συμμαθητής- που είναι απολύτως ικανή να το προμηθεύσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Σιγά μη σκάσουν, αυτοί που δεν ντρέπονται να αδιαφορούν όταν οι μεγαλομπαταχτσήδες και οφειλέτες είναι από το ίδιο το Δημόσιο. Προς το παρόν διασκεδάστε με την αγωνία ορισμένων για την ολική επαναφορά του cool Alexis, αναβαπτισμένου και λόγιου, αλλά και προβληματιστείτε με το μεσανατολικό τρελοκομείο που είναι τόσο διδακτικό.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ
Άλλη μία προμήθεια στρατιωτικού υλικού μέσω διακρατικής σύμβασης… τύπου «συμμαθητής», πρόκειται τις επόμενες ημέρες να εισαχθεί προς γνωμοδότηση στην ειδική διαρκή επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής. Στην πράξη πρόκειται για ακόμη μια απευθείας ανάθεση για στρατιωτικό υλικό που παγκοσμίως υπάρχει ποικιλία επιλογών. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι πρόκειται για υλικό απόλυτα εντός των υφιστάμενων τεχνολογικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της εγχώριας βιομηχανίας.

Παραμύθα που θα τους σερβίρουν;
Με απλά λόγια, άλλη μία ευκαιρία να αναληφθεί ουσιαστικό έργο χάνεται. Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό για τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής. Αν σας ενημερώσουν «ότι αυτή η δυνατότητα θα εξεταστεί στο στάδιο της διαπραγμάτευσης», θεωρήστε δεδομένο ότι -για να το θέσουμε κομψά- σας επεξεργάζονται (σ.σ. «δουλεύουν»). Και για του λόγου του αληθές, ας είστε έτοιμοι να τους ζητήσετε να σας ενημερώσουν για το έργο που έχει εξασφαλιστεί στη φάση της διαπραγμάτευσης σε άλλα προγράμματα… Επειδή όμως ο «ΚΑΤΑΔΕΙΚΤΗΣ» υπερίπταται, καθώς περιφερόταν εντόπισε τον στόχο και θα επανέλθει. Σύντομα!

ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Στην ανακοίνωση των ονομάτων των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου και του ΕΦΚΑ πρόκειται να προχωρήσει η ΑΑΔΕ στις 31 Ιουλίου 2024, εάν μέχρι τις 24 Ιουλίου δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους. Όμως, όπως όλα στην Ελλάδα το μέτρο δεν ισχύει για όλους τους μεγαλο-οφειλέτες. Μόνο για τους ιδιώτες. Εξαιρούνται ρητώς τα νομικά πρόσωπα εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλαδή εκεί που βρίσκουν καταφύγιο κομματικοί φίλοι, υποψήφιοι που απέτυχαν να εκλεγούν σε αιρετά αξιώματα, στελέχη της εκάστοτε κομματικής νομενκλατούρας και άλλες συμπαθείς κατηγορίες.

Ατιμωρησία στα φέσια των «δικών μας παιδιών»
Αυτό έλειπε δα, οι φορολογούμενοι να πληροφορηθούν ποιος τους φόρεσε τα φέσια που θα κληθούν να πληρώσουν. Δεν τους πέφτει λόγος, παρά μόνο να πληρώνουν. Χώρια που πρέπει να εκμηδενιστεί η πιθανότητα η κατά τη γνωστή έκφραση «τυφλή» Δικαιοσύνη, να επέμβει σε κάποια περίπτωση και τότε η διοίκηση του νομικού προσώπου να βρεθεί αντιμέτωποι με τις ευθύνες της. Γιατί έχει άλλη βαρύτητα τα φέσια να τα ανακοινώνει επίσημα η ΑΑΔΕ και άλλο απλώς να λέγονται. Για παράδειγμα, η περίπτωση Δένδια με την ΕΑΒ. Τι κι αν δημόσια δήλωσε στη Βουλή ότι… αναζητούνται καμία 500αριά εκατ. ευρώ. Πλήρης ακινησία και αταραξία. Μάλλον λόγω παρατεταμένης παρουσίας της αφρικανικής σκόνης κανείς δεν βλέπει τίποτα!

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ψάχνονται τα υψηλά πατώματα στη Νέα Δημοκρατία μπας και πληροφορηθούν έγκαιρα τι τους περιμένει την παραπάνω Δευτέρα. Τότε (1η Ιουλίου) είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία εκδήλωσης για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα «αυτιά» του Μεγάρου Μαξίμου είχαν πληροφορηθεί κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο συνυπογραφής μιας δήλωσης για τις εκλογές και τα «lessons -not- learned». Τώρα είναι λογικό να αγωνιούν, ειδικά αν δε γνωρίζουν τι ήταν αυτό που τους έκανε να μην προχωρήσουν με το αρχικό πλάνο. Είναι διαφωνία ως προς το περιεχόμενο, που είναι ένα καλύτερο -αν και επίσης προβληματικό- σενάριο, ή μήπως η επιλογή ακόμα πιο επιθετικής στρατηγικής;

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ… ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
Δημιουργεί το δικό του Ίδρυμα και αρχίζει τις εκδηλώσεις για να στηρίξει κεντρικές επιλογές της κυβέρνησής του, τότε δύσκολα συμπεραίνεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Σε μια περίοδο που οι εθνικιστικοί άνεμοι στα Βαλκάνια δείχνουν να φυσούν δυνατά και επικίνδυνα, προσπαθεί να λανσάρει εκ νέου το όνομά του, re-branding Alexis Tsipras που έλεγε αυτό το χαρτί που διάβαζα στο αεροπλάνο, ως πολιτικός της μετριοπάθειας, των εκατέρωθεν υποχωρήσεων και της ειρηνικής συμβίωσης. Έξυπνο και πολιτικώς ορθό. Ακούγεται και καλά σε πολλά αυτάκια στην Ουάσινγκτον. Έρχεται να εμφανιστεί -τυχαία;- και αυτή η δημοσκόπηση της GPO που τον θεωρεί ως το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά με ποσοστό διπλάσιο του δεύτερου Στέφανου Κασσελάκη και έδεσε το γλυκό. Λαϊκή εντολή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προκύπτει!

Σημείο καμπής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Εδώ που τα λέμε όμως, φίλε αναγνώστη, για δες την υπόθεση με τα ματάκια της Ουάσινγκτον. Το colpo grosso στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς ήταν η κυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά! Για ποιον λόγο; Μα διότι δεν έμεινε και κανείς που να μην κυβέρνησε, οπότε δεν ξανακούσαμε τις ανέξοδες -οικονομικές και εξωτερικοπολιτικές- παπάτζες που ακούγαμε επί δεκαετίες από τους επίδοξους πολιτικούς σωτήρες της χώρας. Και επί της -αμερικανικής- ουσίας όμως: Υπήρξε κάτι στο οποίο να τους χάλασε το χατίρι η «αγωνιστική» Αριστερά; Για ποιον λόγο να έχουν πρόβλημα εάν επιστρέψει στην εξουσία ο Τσίπρας; Χωρίς αυτό να δίνει τίποτα… αντιστασιακά διαπιστευτήρια στον Κυριάκο. Η καλύτερη γνώση της λειτουργίας του διεθνούς οικονομικού συστήματος, ενίοτε σε «διαπλέκει» με περισσότερους.

Το… «Βορειομακεδονίτικο» παράδειγμα
Οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους μήπως βρεθούν ενώπιον και με ένα ή και περισσότερα μέτωπα στα Βαλκάνια, πιθανόν με ρωσική υποδαύλιση, συνεπεία του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Ένας βασικός υποψήφιος για αποσταθεροποίηση είναι οι Σκοπιανοί. Πέρα από το θνησιγενές συνονθύλευμα της Βοσνίας. Οι Αμερικανοί θέλουν τα πάθη να βρίσκονται σε καταστολή. Τι κι αν στο πεζοδρόμιο οι Πρέσπες ουδέποτε νομιμοποιήθηκαν και στις δυο χώρες. Όταν έχεις δυο πρώην ηγέτες που παραμένουν φανατικά υπέρ της Συμφωνίας, ασχέτως αντιδράσεων, όταν οι ίδιοι δηλαδή είναι πεπεισμένοι περισσότερο κι από τους Αμερικανούς διπλωμάτες για την ορθότητα των θέσεών τους, τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις αν τους παρατηρείς από κάποιο κυβερνητικό γραφείο της Ουάσινγκτον;

«ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»
Ρε παιδί μου, τι κακό είναι αυτό, πάλι θα πέσουμε από τα σύννεφα. Οι Αρμένιοι αναγνώρισαν Παλαιστινιακό κράτος! Κοίτα να δεις ρεύμα που έχουν οι Παλαιστίνιοι! Τρίχες! Η Αρμενία εκδικείται το Ισραήλ που εξόπλισε τους Αζέρους μέχρι τα δόντια και τους πέταξαν έξω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως οι Αζέροι -και οι Τούρκοι- εκδικήθηκαν τους Γάλλους που στηρίζουν τους Αρμένιους και τους άναψαν μεγάλη φωτιά στη Νέα Καληδονία, με όχημα τους «Αδέσμευτους» και αφήγημα τη σύγχρονη αποαποικιοποίηση, ενώ οι Τούρκοι διεισδύουν συνεχώς στη Μαύρη Ήπειρο! Οι Ρώσοι πέταξαν έξω τους Γάλλους παραδοσιακές χώρες επιρροής στην Αφρική και το Παρίσι υπερακόντισε στην υποστήριξη της Ουκρανίας! Όλα αυτά τα λέμε για τους αφελείς που νομίζουν ότι κάποιοι μας έχουν αγαπήσει όταν συμβεί κάτι θετικό. Όχι ότι οι γεωπολιτικές καραμπόλες μας ευνόησαν. Ας μάθουν να βλέπουν μπροστά τους και να διαπραγματεύονται ευφάνταστα. Κι όποιος κατάλαβε…

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο… ΣΕΪΧΗΣ
Πρέπει να είσαι εντελώς ανόητος για να ανεβάζεις επίπεδο τον σιιτο-ισλαμοφασίστα της Χεζμπολάχ, «σεΐχη» Χασάν Νασράλα, να επιχειρεί να υπαγορεύσει πολιτική στην Κύπρο, απειλώντας την ότι θα στοχοποιηθεί εάν χρησιμοποιούνται οι βάσεις της για να εξαπολυθούν πλήγματα κατά του Λιβάνου. Ας ξεπεράσουμε το ότι δεν βγάζει επιχειρησιακό νόημα το να χρησιμοποιήσουν οι Ισραηλινοί την Κύπρο για να επιτεθούν στον Λίβανο. Ας ξεπεράσουμε και το ότι οι βρετανικές βάσεις θεωρούνται κυρίαρχο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην της πέφτει λόγος της Κύπρου για το αν θα απογειωθούν από εκεί βρετανικά μαχητικά ή άλλα συμμαχικά. Ούτε οι εισβολείς Τούρκοι που κατά τα άλλα είναι τόσο ευαίσθητοι με την αποαποικιοποίηση δεν έχουν πει κουβέντα. Επειδή πέραν των σοβαρών αναλυτών -και ανθρώπων- που εγείρουν ενστάσεις για τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου με το Ισραήλ, υπάρχουν και φαιδροί που δεν ξεπέρασαν ποτέ την ταύτισή τους με τους Παλαιστίνιους την παλιά… ηρωική εποχή, αλλά και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Ψυχιατρικές περιπτώσεις
Κάποτε το επιχείρημα ήταν το να μη χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τους Άραβες. Τώρα που οι Άραβες αναζήτησαν στρατιωτική προστασία από το Ισραήλ έναντι της απειλής του Ιράν, ξανά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν και προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα επιχείρημα που όμως βγαίνει τερατούργημα. Και καλά, ο πόλεμος στη Γάζα ξεκίνησε μετά τις σκόπιμες φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου 2023 από τη Χαμάς. Τα ενεργούμενα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η Χεζμπολάχ και οι Χούθι που πετάχτηκαν σαν τις… απλώς απέδειξαν την ηθική αυτουργία της Τεχεράνης στην όλη αναστάτωση. Συμφέροντα είναι. Το να διαπιστώνεις μορφωμένους -υποτίθεται- ανθρώπους να υποκύπτουν στον καταφανή αντισημιτισμό τους, αυτό άπτεται της αρμοδιότητας της ιατρικής και πιο συγκεκριμένα του τομέα της ψυχικής υγείας.

Άλλος για τον Αλλάχ
Και για να μην αφήνουμε τίποτα στον αέρα, ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί αυτός ο ισλαμιστής στον δρόμο κάποιου ισραηλινού βλήματος να πάει μια ώρα αρχύτερα στον προφήτη και να γίνει μάρτυρας, αδειάζοντάς μας τη γωνιά. Τον κάναμε και «παράγοντα» και τον ανεχόμαστε να μας απειλεί. Κι αντί το ελληνικό ΥΠΕΞ να πει πως αν τολμήσει να πετάξει και πέτρα στο νησί, διακινδυνεύει να κατέβουν ελληνικά μαχητικά που θα συμμετάσχουν μαζί με την ισραηλινή Αεροπορία στις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, όντως επιχειρώντας από κυπριακές βάσεις… απλώς συμπαρίσταται. Γελοίοι και φοβικοί όπως πάντα, καλυμμένοι πίσω από έναν see-through μανδύα δήθεν πολιτικής ορθότητας.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top