GuidePedia

0

3 αμερικανικά UAV παρά λίγο να συγκρουστούν με ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από τη Συρία
Παρά λίγο τα πράγματα να έπαιρναν πάρα πολύ άσχημη τροπή στην Συρία μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού στρατού

Τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου MQ-9 Reaper της συμμαχικής δύναμης που ηγούνται οι ΗΠΑ ήρθαν σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση με ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-35 πάνω από την περιφέρεια Χιμς (Homs) της Συρίας. Ο Ρώσος πιλότος έλαβε έγκαιρα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την σύγκρουση, δήλωσε ένας Ρώσος αξιωματούχος.

Παρά Λίγο να Γίνει το Κακό στην Συρία

«Στις 21 Ιουνίου, μεταξύ 21:33 και 12:46 πάνω από το χωριό Es-Sukhna στην περιφέρεια Χιμς σε υψόμετρο μεταξύ 7 και 8 χιλιάδων μέτρων έλαβε χώρα μία επικίνδυνη προσέγγιση μεταξύ 3 μη επανδρωμένων αναγνωριστικών και επιθετικών αεροχημάτων τύπου MQ-9 Reaper της αμερικανικής συμμαχικής δύναμης και ενός αεροσκάφους Su-35 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων. Ο Ρώσος πιλότος, ο οποίος πραγματοποιούσε μία προγραμματισμένη πτήση στον συριακό εναέριο χώρο, επίδειξε υψηλό επαγγελματισμό λαμβάνοντας έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει την σύγκρουση» δήλωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Γιούρι Ποπόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στην συριακή περιοχή Al-Tanf, παρατηρήθηκαν 12 δυτικές παραβιάσεις κατά την διάρκεια της ημέρας από δύο ζεύγη μαχητικών τύπου F-15 Eagle, από ένα ζεύγος μαχητικών Eurofighter Typhoon και από 3 ζεύγη επιθετικών αεροσκαφών τύπου A-10.

Παρόλο που η εν λόγω είδηση είναι πραγματικά πολύ σοβαρή, δυστυχώς οι ειδικοί περίμεναν πως μία τέτοια κατάσταση αργά ή γρήγορα θα εκτυλίσσονταν πάνω από την Συρία. Εδώ και μήνες ρωσικά και αμερικανικά μαχητικά και drones πλησιάζουν το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής. Η Μόσχα κατηγορεί την Δύση ενώ η Δύση κατηγορεί την Μόσχα για υπερπτήσεις πάνω από περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι δυτικές δυνάμεις.

Το περιστατικό θυμίζει επίσης ένα ατύχημα που συνέβη πέρυσι στις 14 Μαρτίου πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, όταν ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 συγκρούστηκε με την πίσω προπέλα ενός αμερικανικού UAV τύπου MQ-9 Reaper, οδηγώντας το στην συντριβή του.

Λίγο μετά το ατύχημα, ένα δελτίου τύπου που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης αποκάλυψε πως δύο ρωσικά μαχητικά τύπου Sukhoi Su-27 είχαν ρίξει καύσιμο μπροστά από το αμερικανικό drone MQ-9 Reaper πολλές φορές πριν τελικά συγκρουστούν με το UAV. Το περιστατικό είχε ανησυχήσει όλον τον κόσμο, ωστόσο τελικά η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε.

Είναι αβέβαιο όμως πως η κατάσταση θα παρέμενε το ίδιο σταθερή εάν καταρρίπτονταν το ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την Συρία εχθές.


πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top