GuidePedia

0


Ποιος εκπλήσσεται από τα πύρινα μέτωπα που καίνε και καταστρέφουν φυσικούς πόρους αλλά και περιουσίες ανθρώπων σε όλη τη χώρα; Ποιος δεν γνωρίζει ότι η παρούσα κυβέρνηση έχοντας πάντα ως επιχείρημα το ανείπωτο δράμα στο Μάτι , αρκείται να πατάει το «κουμπάκι» του 112 και να θεωρεί ότι εκεί αρχίζει και τελειώνει ο ρόλος της; Ο κ.Μητσοτάκης και οι άριστοι του δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και για τις φωτιές, εκτός βέβαια από το να λένε παραμύθια.΄Όπως αυτό με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που λέει ότι παρήγγειλε . Αυτό που δεν λέει είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει καν γραμμή παραγωγής και δεν θα υπάρξει αν οι Καναδοί που θα τα κατασκευάσουν δεν συμπληρώσουν 24 παραγγελίες! Συνεπώς πριν από το 2030 αεροπλάνα μην περιμένετε.

Αλλά είναι πανάκεια τα αεροσκάφη; Όλοι οι ειδικοί λένε χρόνια τώρα ότι η φωτιά σβήνει στο έδαφος και ότι τα αεροπλάνα έχουν ρόλο την πρώτη ώρα της φωτιάς. Τι έκανε η κυβέρνηση για να διορθώσει αυτά που πρέπει στην πυροσβεστική; Ποια είναι η προετοιμασία που έκανε μετά από τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα που έχουν παραδοθεί στις φλόγες, επί των ημερών της;

Η κυνική δήλωση Μητσοτάκη ότι δεν μετράει φέρετρα αλλά στρέμματα έχει γίνει αντιπυρικό …δόγμα για τις κυβερνήσεις του. Μόνο που τα στρέμματα που καίγονται και τα προσπερνά έτσι εύκολα είναι περιουσία του ελληνικού λαού . Περιουσία που κοστίζει πολλά . Πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Μετρήσιμα όλα ,μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Ο Γεώργιος Καρακατσάνης, Οικονομολόγος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μιλώντας στο militaire channel είχε κάνει τον λογαριασμό. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό όπως θα ακούσετε.



Ο κ.Καρακατσάνης είχε μιλήσει για την βιοποικιλότητα και τη βιοπειρατεία. Αν και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ενημερωθεί από επιστήμονες ότι η Ελλάδα είναι το ευρωπαϊκό και διεθνές φυσικό θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα σοβαρά! Αντιθέτως κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να χάσουμε και αυτά που έχουμε. Κι όταν λέμε να χάσουμε αναφερόμαστε και σε χρήματα που μετρώνται σε δεκάδες δις! Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να μετρά καμμένα στρέμματα όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μας είπε πόσα δις χάνουμε απ΄ αυτή τη καταστροφή.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top