GuidePedia

0


Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την τελική μάχη Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024… και οι ρώσοι προβλέπουν ότι τότε θα εισβάλει ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να ανακόψει την μεγάλη προέλαση των Ρώσων.

 Η κατάσταση ακόμη δεν έχει φθάσει στην χειρότερη της φάση στο Ουκρανικό…
Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν στιγμές που τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την τελική μάχη Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024… και οι ρώσοι προβλέπουν ότι τότε θα εισβάλει ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να ανακόψει την μεγάλη προέλαση των Ρώσων.
Η Δύση σε υστερία, δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ρωσία κέρδισε και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτρέψει αυτό το ορατό σενάριο.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα μειώσει τους ρώσους διπλωμάτες στις ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία βλέπει ότι η Ρωσία έχει την στρατιωτική πρωτοβουλία οπότε μπορεί να κρατήσει τον πόλεμο για χρόνια…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν ενώ πολιτικοί της Ουκρανίας αποκαλύπτουν τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει, δεν ξέρουν που να θάψουν τους νεκρούς τους…
Στο μέτωπο είναι ξεκάθαρο ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει παντού ενώ μόνο βόρεια του Kharkiv ο Ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί αξιοπρεπής αντεπιθέσεις…
Να σημειωθεί ότι καθημερινά Ρώσοι και Ουκρανοί ανταλλάσουν χτυπήματα στα μετόπισθεν...
Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο και οι ρώσοι χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Lviv, Kharkiv και Οδησσό.

Sergey Ryabkov (Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Θα μειώσουμε τους διπλωμάτες στις ΗΠΑ – Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε Σύνοδο για την Ουκρανία

Η Ρωσία δεν βλέπει νόημα να συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία και στις «επακόλουθες συγκεντρώσεις a la Burgenstock» υπό τις παρούσες συνθήκες της αντιρωσικής φρενίτιδας της Δύσης, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα συμμετάσχει σε νέες Συνόδους Κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία εάν λάβει την κατάλληλη πρόσκληση, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε τη θέση του Ρώσου ηγέτη.
«Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα από αυτή την άποψη.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin μίλησε πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα για τις παραμέτρους της διευθέτησης που είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε και κατά τις οποίες είναι δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που διεκόπησαν το 2022», είπε ο Sergey Ryabkov.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει τίποτα άλλο εκτός από την άρνηση αυτών των προτάσεων.
Φυσικά, στις συνθήκες αυτού του ολοκληρωτικού αρνητισμού και αντιρωσικής φρενίτιδας, για τι είδους συμμετοχή μπορούμε να μιλήσουμε σε οποιεσδήποτε επόμενες συγκεντρώσεις a la Burgenstock;» πρόσθεσε ο Sergey Ryabkov.
Ο διπλωμάτης τόνισε ότι όλες οι προτάσεις του Putin παρουσιάζονται «στα χαρτιά».
«Μπορούν στη Δύση να στραφούν σε αυτές τις θέσεις ανά πάσα στιγμή.
Ο Πρόεδρος είπε περιεκτικά τι πρέπει να γίνει και πώς.
Ο οδικός χάρτης είναι στο τραπέζι, ας διαβάσουν αυτές τις προτάσεις, ας καταλάβουν τη λογική τους και μετά ας αντιδράσουν.
Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί.

Η Ρωσία θα μειώσει τους διπλωματικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσιγκτον μπορεί να μειωθεί ως απάντηση στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Η αντίδραση στις ενέργειες των ΗΠΑ μπορεί να περιλαμβάνει αντίποινα εναντίον ορισμένων δυτικών περιουσιακών στοιχείων που έχουμε, μπορεί να περιλαμβάνει ασύμμετρες κινήσεις άλλου είδους και μείωση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων είναι επίσης στο οπλοστάσιο των μέσων.
Ανάλογα με την ένταση του δηλητηρίου στις ενέργειές τους, θα βαθμονομήσουμε τα μέτρα ανταπόκρισής μας», είπε ο Sergey Ryabkov.
Τόνισε ότι «ανάλογα με τον βαθμό πρόκλησης που συνεχίζουν να θέτουν οι ΗΠΑ», η Ρωσική Ομοσπονδία θα αποφασίσει πώς θα απαντήσει σε αυτό.
Δεν αποκλείω καμία επιλογή, αλλά δεν προβλέπω επιλογές.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά αποτελούν αντικείμενο ξεχωριστής πολιτικής απόφασης και αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο κατάλληλο πολύ υψηλό επίπεδο στη Ρωσία.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Κίνα δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται με τη Ρωσία και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έχει σκληρύνει σημαντικά τη ρητορική του τις τελευταίες εβδομάδες στις δημόσιες ομιλίες του, μιλώντας για τη συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία, από τη μια και με τη Δύση, από την άλλη.
Σε νέα συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Jens Stoltenberg, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
«Όλο και περισσότεροι σύμμαχοι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με την Κίνα να προσπαθεί να διατηρήσει κανονικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της πολεμικής συμμαχίας, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανές οικονομικές συνέπειες για την Κίνα, «αλλά αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί».
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε προηγουμένως ότι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας δεν υπόκειται σε «εξωτερικές παρεμβάσεις» και δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών.

Πυρά Κίνας σε ΗΠΑ: Διαδίδετε fake news – Καμία στήριξη στη Ρωσία για την Ουκρανία

Πυρά στις ΗΠΑ ότι διαδίδουν fake news όσον αφορά τα περί στρατιωτικής βοήθειας της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία εξαπέλυσε η Κίνα.
«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι στη διασπορά από τις ΗΠΑ ψευδών πληροφοριών χωρίς καμία απόδειξη και στην επίρριψη ευθυνών στην Κίνα», υποστήριξε ο Lin Jian Λιν Ζιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken, ο οποίος ζήτησε από το Πεκίνο «να πάψει» να στηρίζει την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ο Blinken κατήγγειλε τη στήριξη που προσφέρει το Πεκίνο στη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Αυτό που κάνουν (…) είναι ότι προσφέρουν ζωτική στήριξη στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, επικαλούμενος το γεγονός ότι περίπου «το 70% των μηχανημάτων- εργαλείων που εισάγονται στη Ρωσία προέρχεται από την Κίνα» όπως και «το 90% των μικροηλεκτρονικών».
«Αυτό επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρήσει αυτή τη στρατιωτικοβιομηχανική βάση, να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή, να συνεχίσει τον πόλεμο.
Πρέπει κατά συνέπεια αυτό να σταματήσει» υπογράμμισε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top