GuidePedia

0

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Νέα δικογραφία, που στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων και αφορά στην υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Στο στόχαστρο και ο Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε «την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στο πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 - 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη».

Ζητούν ενημέρωση για τις έρευνες

Για την πορεία των ερευνών θέλουν να ενημερωθούν οι οικογένειες των θυμάτων, μέσω δικηγόρου, ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα, γι’ αυτόν τον σκοπό, τον ειδικό εφέτη ανακριτή και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών που έχουν αναλάβει την έρευνα για πιθανή συγκάλυψη με την μεταφορά υλικού από τον τόπο του συμβάντος, από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Ο δικηγόρος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών καθώς και να επανεξεταστούν προσωπικά αντικείμενα θυμάτων που βρέθηκαν είτε στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται τα βαγόνια, είτε σε άλλα σημεία και φυλάσσονται κάποια εξ αυτών στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.
Σύμφωνα με την η ΕΡΤ, ο συνήγορος των οικογενειών εκτιμά ότι δεν έχουν εξεταστεί όπως θα έπρεπε τα συγκεκριμένα προσωπικά αντικείμενα και ζητά να επανεξεταστούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου για να πέσει φως στην υπόθεση.
Στο μεταξύ, αναμένεται εντός των ημερών η πραγματογνωμοσύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top