GuidePedia

0


Το νεότερο υποβρύχιο του ρωσικού Ναυτικού «Arkhangelsk» stealth υποβρύχιο οπλισμένο με πυρηνικά όπλα βγήκε στη θάλασσα για πρώτη φορά

Δεν έχει τέλος το “bullying” των Ρώσων στις αμερικανικές ακτές, ενδεικτικό των προθέσεων τους μετά τις ανακοινώσεις για F-16 στην Ουκρανία και στοχοποίηση ρωσικών διυλιστηρίων, με την βοήθεια δυτικών συμβούλων.


Ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε στην εφημερίδα Miami Herald ότι η Ρωσία διαχώρισε στα “ δύο” τον στολίσκο της και έστειλε το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Yasen βόρεια στον Ατλαντικό και τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία της νότια, όπου είναι πιθανό να ελλιμενιστούν στη Βενεζουέλα, αναφέρει το Newsweek.

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του Καναδά, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών και περιπολικών της Ακτοφυλακής, ακολούθησαν χθες το υποβρύχιο καθώς κατευθυνόταν προς την ακτή της Φλόριντα στα διεθνή ύδατα.

Αξιωματούχος της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ δήλωσε στη Miami Herald ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό «συνεχίζει να παρακολουθεί στενά» τις κινήσεις του ρωσικού υποβρυχίου

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία ανέπτυξε τρία πλοία και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στην Καραϊβική. Κατόπιν αυτού, οι ΗΠΑ ανέμεναν την επιστροφή εκτεταμένων στρατιωτικών ασκήσεων και αεροπορικών και ναυτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού "Admiral Gorshkov" και το πυρηνικό υποβρύχιο "Kazan", μαζί με ένα τάνκερ και ένα ρυμουλκό, έχουν ήδη φτάσει απέναντι από την Φλόριντα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ρωσικού στόλου.
Οι Αμερικανοί το περίμεναν ότι τα ρωσικά πλοία δεν θα καταπλεύσουν μόνο στην Κούβα. Ορισμένοι Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν αναφέρει πως τα ρωσικά πλοία μάλλον θα πάνε και στην Βενεζουέλα μετά την παραμονή τους στην Αβάνα

Η Βενεζουέλα, όπως και η Κούβα, είναι χώρες της Καραϊβικής που διατηρούν συμμαχικές σχέσεις με την Ρωσία.
Το υποβρύχιο κλάσης Kazan Yasen-M, γνωστό και ως Project 885M, είναι ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πυραύλων Κρουζ στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό

Αντιπροσωπεύει μια προηγμένη επανάληψη της αρχικής κατηγορίας Yasen, που ενσωματώνει πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις.

Οι διαστάσεις του υποβρυχίου κλάσης Kazan Yasen-M αναφέρουν μήκος περίπου 139 μέτρα [456 πόδια] και πλάτος περίπου 13 μέτρα [43 πόδια].

Αυτές οι διαστάσεις συμβάλλουν στην τρομερή παρουσία και τις επιχειρησιακές του ικανότητες.
Το σύστημα πρόωσης του υποβρυχίου κλάσης Kazan Yasen-M είναι πυρηνικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας έναν μόνο αντιδραστήρα OK-650V.

Αυτός ο αντιδραστήρας παρέχει στο υποβρύχιο σημαντική ποσότητα ισχύος, επιτρέποντάς του να επιτύχει υψηλές ταχύτητες και εκτεταμένα εύρη λειτουργίας χωρίς την ανάγκη συχνού ανεφοδιασμού.

Το μέγιστο βάθος βύθισης για το υποβρύχιο κλάσης Kazan Yasen-M εκτιμάται ότι είναι περίπου 600 μέτρα [1.968 πόδια].

Αυτό του επιτρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα βαθέων υδάτων, ενισχύοντας τη μυστικότητα και την επιβίωσή του.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top