GuidePedia

0


Οι Νεο-Οθωμανοί κάνουν ότι θέλουν στην Βόρεια Συρία και δεν μιλάει κανένα κράτος. Τα ίδια έκαναν και στην Νεκρή Ζώνη της Κύπρου με τον ΟΗΕ να είναι ανίκανος να πράξει οτιδήποτε.

ΗΤουρκία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας ουσιαστικά νέων συνόρων, επεκτείνοντας 15 χιλιόμετρα βάθους εντός των περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας υπό τον έλεγχό της, με την δημιουργία τάφρων.
Αυτό μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων Hawar (ANHA).

Αυτές οι περιοχές, στα σύνορα με την Τουρκία, περιλαμβάνουν το Ρας Αλ Αούν (Ras al-Ayn), το Τελ Αμπιάντ (Tell Abyad), το Σουλούκ (Suluk), την Τζαραμπλούς (Jarabulus), το Αλ Μπαμπ (al-Bab) και το Αφρίν (Afrin).

Πηγές ασφαλείας από αυτά τα εδάφη που ελέγχονται από την Τουρκία αναφέρουν συνεχιζόμενες δραστηριότητες εκσκαφής τάφρων και κατασκευής κανονικού τείχους.

Η αρχική φάση περιλαμβάνει την κατασκευή αυτών των δομών ανατολικά της πόλης Ρας Αλ Αούν , με σχέδια να επεκταθούν προς το Τελ Αμπιάντ.
Η τουρκική κατασκευαστική προσπάθεια εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που περιλαμβάνει παρόμοιες εξελίξεις σε Τζαραμπλούς , Αλ Μπάμπ, Αζάζ και Αφρίν

Τα χαρακώματα, που εκτείνονται από βορρά προς νότο, οριοθετούν τα σύνορα μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από την Τουρκία και των αυτόνομων διοικητικών περιοχών υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Σύμφωνα με συριακές δημοσιογραφικές πηγές, η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει αναθέσει την προστασία αυτών των τάφρων στην 1η Ταξιαρχία του λεγόμενου Εθνικού Στρατού, που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της.

Αυτή η στρατιωτική πολιτοφυλακή βρίσκεται υπό την ηγεσία του Αμπού Αχμέντ Ζακούρ, γνωστού ως ο υποδιοικητή στη διοίκηση της φιλοτουρκικής οργάνωσης Hay'at Tahrir al-Sham.

Πρόσφατα, ο Ζακούρ αντιμετώπισε κατηγορίες για διαρροή πληροφοριών στην “Sultan Murad”, μια οργάνωση που συνδέεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Μετά από στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του, ο Ζακούρ κατέφυγε στο Αζάζ και παραδόθηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Τώρα διοικεί μια ομάδα 500 ατόμων, που εισήλθαν στις κατεχόμενες περιοχές του Τελ Αμπιάντ και του Ρας αλ-Αΐν στις 17 Ιανουαρίου.

Οι τοπικές αντιδράσεις σε αυτές τις εξελίξεις προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία.

Στο χωριό Νταουντιγιέχ (Daudiyeh), ανατολικά του Ρας Αλ Ούν πλάνα απαθανάτισαν χωρικούς να εκφράζουν δυσαρέσκεια και οργή προς τις τουρκικές δυνάμεις και τους φιλότουρκους μισθοφόρους.

Τι επιδιώκει η Τουρκία σε Συρία και αλλού

Πρόκειται για μια τακτική που εφαρμόστηκε κατά κόρον και στην Κύπρο, με την κατάληψη μέρους της αποκαλούμενης Νεκρής Ζώνης, με στόχο την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή.
Ο Ερντογάν με πρόσχημα την καταπολέμηση του ΡΚΚ και του παρακλαδιού του YPG στην Συρία, επιχειρεί να επεκτείνει τα σύνορα της χώρας του προς την Συρία, σε λίγο θα πράξει το ίδιο και στο Βόρειο Ιράκ, στο οποίο έχει εγκαταστήσει στρατόπεδα με Τούρκους στρατιώτες.

Όλα αυτά είναι μέρος του γνωστού σχεδίου “ Εθνικός Όρκος”, που περιλαμβάνει περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η “ Γαλάζια Πατρίδα”.

Την ίδια περίοδο οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία μετά το παζάρι με την ένταξη της Σουηδίας, ενώ για τις προκλήσεις στην Συρία δεν ομιλεί κανένα κράτος σε μια άκρως προκλητική στάση έναντι μιας χώρας που απειλεί πλέον τους πάντες. 

 πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top