GuidePedia

0

“Εισβάλουν στις ΗΠΑ κατά χιλιάδες οι μετανάστες σε στρατιωτική ηλικία από εχθρικά κράτη” δηλώνουν έμπειρα στελέχη-Το κόκκινο φως άναψε και ο νυν διευθυντής του FBI

Σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της Αμερικής θεωρούν οι ίδιοι σε συνδυασμό με την στάση του Τέξας που δεν δέχονταν μετανάστες στην περιφέρεια του.

Ενόψει συνταγματικής κρίσης στο Τέξας και ψηφοφόρους σε εθνικό επίπεδο ανησυχούν για τον απολογισμό της παράνομης μετανάστευσης, μερικά από τα πιο διάσημα τέως στελέχη του FBI προειδοποιούν αυστηρά το Κογκρέσο ότι οι συνοριακές πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν εξαπολύσει μια «εισβολή» με χιλιάδες άνδρες στρατιωτικής ηλικίας.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι οι αλλοδαποί στην χώρα τους, αποτελούν «μία από τις πιο ολέθριες» απειλές για την αμερικανική ασφάλεια.

Τι αναφέρουν οι ίδιοι για το σοβαρό αυτό ζήτημα

Δέκα πρώην στελέχη του FBI, τα οποία κατείχαν εξέχουσες θέσεις σε υπηρεσίες πληροφοριών, αντιτρομοκρατία, υπηρεσίας κατά του εγκλήματος, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους σε επιστολή τους στις 17 Ιανουαρίου προς τον Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον, τον ηγέτη της Γερουσίας Τσακ Σούμερ και τους προέδρους των επιτροπών της Βουλής και της Γερουσίας που προεδρεύουν, καθώς και στις υπηρεσίες πληροφοριών και εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η γλώσσα τους επιβεβαιώνει αυτή τόσο του σημερινού διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι, ο οποίος κατέθεσε ότι τα φώτα ασφαλείας της χώρας «αναβοσβήνουν στο κόκκινο χρώμα», όσο και του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η χαλάρωση της ασφάλειας των συνόρων από τον Μπάιντεν επέτρεψε μια «εισβολή» στην Αμερική από ξένους με ανησυχητικό τρόπο.
«Στη σύγχρονη ιστορία τους, οι ΗΠΑ δεν υπέστησαν ποτέ εισβολή στο έδαφος τους, αλλά τώρα αυτή εκτυλίσσεται κανονικά», έγραψαν οι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του FBI.
«Στρατιωτικοί από όλο τον κόσμο, πολλοί από χώρες ή περιοχές που δεν είναι φιλικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, έρχονται κατά κύματα στο έδαφός μας, κατά χιλιάδες με τα πόδια.
Τα σύνορα μας έχουν διαφημιστεί επακριβώς σε όλο τον κόσμο ως σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτα με παραχωρημένη άμεση πρόσβαση.
Θα ήταν δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η παρουσία εντός των συνόρων μας ενός συγκριτικά στρατού πολλαπλών τμημάτων νεαρών ανύπαντρων ενήλικων ανδρών από εχθρικά έθνη και περιοχές των οποίων το υπόβαθρο, η πρόθεση ή η πίστη είναι εντελώς άγνωστα», πρόσθεσαν στην επιστολή τους.

Αντιδράσεις από την επιστολή και τον νυν επικεφαλής του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον έλαβε την επιστολή αυτή την εβδομάδα και μιλώντας στην εκπομπή Just the News ότι αυτή η επιστολή ενισχύει την αποφασιστικότητα των Ρεπουμπλικανών για μια συμφωνία που θα σφραγίζει εντελώς τα αμερικανικά σύνορα.

«Αυτή η επιστολή από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας είναι περαιτέρω επιβεβαίωση αυτού που ήδη γνωρίζουμε, ότι οι πολιτικές ανοιχτών συνόρων του Προέδρου Μπάιντεν αυξάνουν τους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ», είπε ο Τζόνσον.

«Μια άνευ προηγουμένου απειλή σε αυτή την κλίμακα απαιτεί δομικές αλλαγές στην πολιτική μας άμεσα, για να διασφαλιστούν τα σύνορα και να τερματιστεί η μαζική επιστροφή παρανόμων από την κυβέρνηση στην χώρα μας», τόνισε ο ίδιος.

Ο γερουσιαστής Ρόν Τζόνσον, R-Wis., κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, είπε ότι "η επιστολή αποτύπωσε την πραγματικότητα της απειλής ορισμένων από τους πιο έμπειρους βετεράνους επιβολής του νόμου του αμερικανικού έθνους".
Μαρκ Μόργκαν: Δεν υπάρχει πια «άρνηση» της συνοριακής κρίσης στις ΗΠΑ

Ο Μαρκ Μόργκαν, πρώην Αναπληρωτής Επίτροπος Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι "οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς οι Αμερικανοί πολίτες αναγνωρίζουν την κρίση των ανοιχτών συνόρων.

Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αναγνώριση και οι άνθρωποι κατανοούν ότι αυτό που συμβαίνει στα σύνορά μας είναι ένα απόλυτο χάος και είναι μη βιώσιμο», δήλωσε ο ίδιος.

Τα πρώην στελέχη του FBI που υπέγραψαν την επιστολή είναι:

1. Ο Kevin Brock, πρώην βοηθός διευθυντής πληροφοριών και πρώην κύριος αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας.

2. Ο Chris Swecker, ο πρώην βοηθός διευθυντής του ποινικού τμήματος.

3. Ο David Szady, πρώην βοηθός διευθυντής της αντικατασκοπείας.

4. Ο Timothy J. Healy, ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Εξέτασης Τρομοκρατών.

5. Ο Mark Morgan, πρώην βοηθός διευθυντής για την εκπαίδευση και πρώην εν ενεργεία επίτροπος Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων της Εσωτερικής Ασφάλειας·

6. Ο William Gavin, συνταξιούχος βοηθός διευθυντής για το τμήμα επιθεώρησης.

7. Ο Timothy McNally, πρώην βοηθός διευθυντής του τμήματος του Λος Άντζελες. Ο συνταξιούχος ειδικός πράκτορας Ντέιβιντ Μίτσελ, ο οποίος επέβλεπε τις επιχειρήσεις του FBI στο Μιλγουόκι.


8. Η ειδική πράκτορας Jody Weiss, η οποία επέβλεπε τις επιχειρήσεις του FBI στη Φιλαδέλφεια.

9. Ο Μπροκ, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση της επιστολής, είπε ότι αντικατοπτρίζει τις προειδοποιήσεις και τον συναγερμό ενός πολύ μεγαλύτερου σώματος της σημερινής και συνταξιούχου κοινότητας του FBI.

10 Ο Πρώην Εκτελεστικός Βοηθός Διευθυντής του FBI Ρούμπεν Γκαρσία.

Ξεσηκώθηκαν και στις ΗΠΑ για την αθρόα μετανάστευση και τους σοβαρούς κινδύνους για την χώρα τους, εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε ήσυχοι που γειτνιάζουμε με την Μέση Ανατολή;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top