GuidePedia

0


Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky θα έχει το τέλος του Benito Mussolini στην Ιταλία ή του Nicolae Ceausescu στην Ρουμανία - Sohu (Κινεζικό μέσο ενημέρωσης): Επίκειται καταστροφή στην Ουκρανία, οι Ρώσοι προετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της σύγκρουσης

Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική για τον Ουκρανικό στρατό, διάλυση, ηθικό στο ναδίρ, χωρίς πυρομαχικά βλέπουν τους Ρώσους να προελαύνουν παντού…
Ότι εδάφη κέρδισαν σε 5 μήνες αντεπίθεσης τα χάνουν μέσα σε 2-3 εβδομάδες είναι συγκλονιστικό.
Οι προειδοποιήσεις των αμερικανών για την τύχη του Zelensky αυξάνονται επί τα χείρω, ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor τονίζει ότι θα έχει την τύχη του Mussolini ή του Ceausescu
Οι Σουηδοί στρατιωτικοί που υποστήριζαν ότι ο Ουκρανικός στρατός θα συντρίψει την ρωσική αρκούδα… τώρα τα γυρνάνε και υποστηρίζουν ότι απλά οι ρώσοι κέρδισαν και έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους…
Όμως ενδιαφέρον έχει μια προειδοποίηση των Κινέζων που αναφέρουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει την τελική της αντεπίθεση ώστε να πετύχει πλήρως τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια…
Πλέον και επίσημα οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περάσουν ξανά στην επίθεση και ότι η νέα τους στρατηγική θα είναι η οργανωμένη άμυνα...

Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο οι Ρώσοι απώθησαν επτά επιθέσεις τους καταστρέφοντας δύο ακόμη Leopard.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky θα έχει το τέλος του Benito Mussolini στην Ιταλία ή του Nicolae Ceausescu στην Ρουμανία

Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η διακυβέρνηση του Zelensky θα τερματιστούν από διεφθαρμένους αξιωματικούς, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Είναι όλοι διεφθαρμένοι και το καταλαβαίνουμε, αλλά ακόμη και οι διεφθαρμένοι αξιωματικοί αισθάνονται τι συμβαίνει και θέλουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, αυτή η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Zelensky προκαλεί αυξανόμενη δυσαρέσκεια στους στρατιωτικούς και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον McGregor, θα έχει την μοίρα του Benito Mussolini
Ο Zelensky γίνεται μια φιγούρα παρόμοια με τον Benito Mussolini.
Έχει γίνει απίστευτα αντιδημοφιλής στην Ουκρανία και τον μισούν ήδη οι περισσότεροι στρατηγοί και αξιωματικοί του", πιστεύει ο Douglas McGregor.
Νωρίτερα, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter δήλωσε ότι στην Ουκρανία η ισορροπία μεταξύ των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών έχει διαταραχθεί.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, είπε, μπορεί να συμβεί πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο 2024 και ο Zelensky θα πυροβοληθεί όπως ο ηγέτης της Ρουμανίας, Nicolae Ceausescu.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ρωσία χτύπησε βίαια το ΝΑΤΟ και συνέτριψε τον Ουκρανικό στρατό

Η Ρωσία προκάλεσε ζημιά στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, το ΝΑΤΟ, σταματώντας την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που είχε προετοιμάσει, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Η Ρωσία νίκησε την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που πιο σωστά θα ονομαζόταν ΝΑΤΟ, αφού, έχοντας νικήσει τον ουκρανικό στρατό, η Ρωσία έδωσε και ένα πλήγμα στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η συμμαχία άδειασε τα οπλοστάσια της προκειμένου να προμηθεύσει το Κίεβο με τα απαραίτητα όπλα για την επιθετική επιχείρηση.
Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν σχεδόν όλα και τα ουκρανικά στρατεύματα που εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν αυτόν τον εξοπλισμό σκοτώθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν ή τραυματίστηκαν.
"Οι Ρώσοι, εν τω μεταξύ, έχουν έναν στρατό που όχι μόνο είναι άθικτος, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Προχωρούν στην επίθεση και βλέπουμε σίγουρες ενέργειες σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής", κατέληξε ο Scott Ritter.

Joakim Paasikivi (Αντισυνταγματάρεχης Σουηδικού Στρατού): Έκανα λάθος, πίστευα στην νίκη των Ουκρανών αλλά τελικά κέρδισαν οι ρώσοι

Ο αντισυνταγματάρχης του σουηδικού στρατού Joakim Paasikivi, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους εμπειρογνώμονες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα της Ουκρανίας και προέβλεπε νίκη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, «άλλαξε γνώμη» και απέρριψε την αισιοδοξία του, γράφει η Σουηδική εφημερίδα Samnytt.
Όπως υποστηρίζει η Samnytt, «σχεδόν κάθε απόγευμα» οι σουηδοί τηλεθεατές παρακολουθούσαν τον Paasikivi με σιγουριά να υπόσχεται από τις τηλεοπτικές τους οθόνες ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «πατούσαν τη ρωσική αρκούδα».
Ωστόσο, στο πλαίσιο της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, ακόμη και ο μεγαλύτερος «φιλοουκρανός αισιόδοξος» άρχισε να αμφιβάλλει για τις δυνατότητες του Κιέβου , επισημαίνει η Samnytt.
Έτσι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Svenska Dagbladet , είπε ότι «τώρα όλα φαίνονται χειρότερα».
«Μου φάνηκε ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», είπε στην εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι ο Paasikivi, «ο πιο διάσημος αντισυνταγματάρχης της Σουηδίας», πίστευε στο παρελθόν ότι η Ουκρανία θα «νικούσε» το 2023.
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει η Samnytt, ο Paasikivi ήθελε να δώσει στον σουηδικό λαό «καλά νέα» ωστόσο τα καλά νέα δεν ήρθαν ποτέ...

The Hill: Η νέα επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του Κιέβου - Ο Zelensky θα φύγει ή θα δολοφονηθεί

Το 2024, το Κίεβο θα μπορούσε να πέσει λόγω ρωσικής επίθεσης, γράφει το The Hill.
Χωρίς περαιτέρω αμερικανική βοήθεια, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν το έλλειμμα ότι απαιτείται για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Ουκρανία πιθανότατα θα αποδυναμωθεί πριν από την επανέναρξη της ρωσικής επίθεσης την επόμενη άνοιξη.
Αυτή τη φορά, ίσως το Κίεβο θα πέσει και ο Zelensky θα αναγκαστεί να φύγει ή θα δολοφονηθεί...» αναφέρει η Hill.
Η Hill εστίασε στα λόγια του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο άρχισε να μοιάζει με εκείνη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
"Η αντεπίθεση που ξεκίνησε τον Ιούνιο έχει σημειώσει θλιβερή πρόοδο.
Τα ναρκοπέδια και το ρωσικό πυροβολικό επέδρασαν καταλυτικά, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν μόνο 17 χιλιόμετρα σε πέντε μήνες", γράφει η Hill.
Και τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα στέλνουν στην Ουκρανία, μπορεί να μην ελπίζουν ότι θα χάσει η Ρωσία, το πραγματικό ερώτημα είναι πώς να μην επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να υποστούν ήττα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top