GuidePedia

0


ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποκάλυψε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής κατάρρευσης της Ουκρανίας, το Βερολίνο θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Γερμανία!

Σύμφωνα με την Zeit Online, ο Σολτς είπε: «Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας κι επειδή άλλοι υποστηρικτές (σ.σ.: οι ΗΠΑ) θέλουν να μειώσουν τη βοήθειά τους προς την Ουκρανία και επειδή η απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη θα αυξηθεί, θα πρέπει να απαντήσουμε. Έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι η απόφαση σε μια τέτοια κατάσταση θα ληφθούν μέτρα από την Bundestag. Θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 115 του Βασικού Νόμου, που επιτρέπει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης». Με λίγα λόγια αν ηττηθεί η Ουκρανία, τότε κατά τον Σολτς, «θα υπάρξει άμεση απειλή και για την ασφάλεια της Γερμανίας»!

Η Ουκρανία καταρρέει καθώς η βοήθεια σε όπλα και χρήμα από την Ουάσιγκτον στερεύει και φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Επιπλέον το 2024 είναι το κρίσιμο προεκλογικό έτος για τις ΗΠΑ με τον Τραμπ έτοιμο να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Πλην όμως, οι πιστοί ακόλουθοι των αμερικανικών επιλογών Ευρωπαίοι ηγέτες σπεύδουν να καλύψουν το κενό, εργαλειοποιώντας τον ρωσικό “μπαμπούλα”, έστω και χωρίς την κομμουνιστική απειλή, για να εξουδετερώσουν την κόπωση και τις αντιδράσεις των πολιτών τους.

Και επειδή η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν ολέθριο λάθος, προσφέρθηκε η ΕΕ να εντάξει κατ’ εξαίρεση την Ουκρανία, αλλά και την Μολδαβία! Με λίγα λόγια, καθώς πραγματική ένταξη δεν υφίσταται, απλά στα χρήματα που θα δίδονται, θα συμβάλουν όλα τα μέλη της ΕΕ. Αποκαλυπτικά κυνική η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Κάισα Ολόγκρεν –κατά την ομιλία της στο Forum Ασφάλειας της Βαρσοβίας– ομολόγησε: «Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Ο Σολτς και τα πτώματα

Η ενεργειακή αναστάτωση στην Ευρώπη, η παραγωγική στασιμότητα, ο υπερπληθωρισμός, ουδόλως λαμβάνονται υπόψιν από τις πολιτικές ελίτ της ΕΈ. Οι θυσίες των στρατευμένων Ουκρανών στα μέτωπα περνούν απαρατήρητες, σε μια χώρα όπου πάνω από το 30% του πληθυσμού της που το 2022 ήταν 44 εκατομμύρια, έχει μεταναστεύσει δυτικά σε ευρωπαϊκές χώρες και ανατολικά στη Ρωσία. Η δε κυβέρνησή της καλεί τώρα εφέδρους μέχρι και ηλικίας 60 ετών!

Ουκρανοί πεζοναύτες στο μέτωπο έσπασαν τη σιωπή τους και πρόσφατα περιέγραψαν στους New York Times τις μάταιες προσπάθειες να χτιστεί προγεφύρωμα ανατολικά του ποταμού Δνείπερου. Τα πυρά τους στράφηκαν προς την ηγεσία της χώρας για το “σφαγείο” που βιώνουν, όταν στρατιώτες πατούν σε πτώματα συναδέλφων τους μέσα στις λάσπες! Οι δε Ουκρανοί πολίτες ζουν τον εφιάλτη ενός πολέμου που προκάλεσε το ΝΑΤΟ. Παρακολουθούν, μάλιστα, τη Μόσχα για να μάθουν που πάει το πράγμα. Πάνω από 75% των Ουκρανών με πρόσβαση στο Ίντερνετ ή αλλιώς το 50% του πληθυσμού, παρακολούθησαν τη συνέντευξη Πούτιν και τις ερωτήσεις-απαντήσεις στις 14 Δεκέμβρη!

Πριμοδοτούν Κίνα και Ινδία

Η επιλογή αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου μπορεί να φοβίσει και να ξεγελάσει τους θυμωμένους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει τη δυναμική των παγκόσμιων εξελίξεων. Η ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας είναι εντυπωσιακή, αφού παρά τις κυρώσεις παραμένει εύρωστη. Το 2023 η οικονομία αναπτύσσεται κατά 3%, την ώρα που η ΕΕ προσπαθεί να αποφύγει την ύφεση. Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Οι τιμές έχουν αυξηθεί πρόσφατα, αλλά η κυβέρνηση Πούτιν λέει πώς θα το φροντίσει κι αυτό. Έτσι περιγράφει το ρωσικό καθεστώς την κατάσταση στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και έχει υποβληθεί στο αυστηρότερο ίσως καθεστώς κυρώσεων όλων των εποχών από τη Δύση.

Η πολιτική και οικονομική σύσφιξη των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα και την Ινδία χώρες με υπερδιπλάσιο πληθυσμό από το σύνολο των χωρών της Δύσης, προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα στους ασιατικούς γίγαντες που διψούν για ενέργεια και μάλιστα σε πολύ καλύτερες τιμές από αυτές που ισχύουν στη Δύση. Υλοποιούνται μεγάλα ενεργειακά έργα, δύο αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Σιβηρία προς την Κίνα μέσω Μογγολίας.

Την ίδια ώρα η Ρωσία παραμένει ο δεύτερος μετά την Αμερική εξαγωγέας LNG στην Ευρώπη! Η αξία των αυτοκινήτων που εισάγονται στη Ρωσία από την Κίνα έχει δεκαπλασιαστεί από την αρχή του πολέμου. Το ένα τρίτο όλων των εισαγωγών στη Ρωσία προέρχεται ήδη από την Κίνα. Ό,τι δεν μπορεί να εισαχθεί στη Ρωσία, έρχεται μέσω… παράκαμψης. Ερευνητές από το διαδικτυακό μέσο Verstka αξιολόγησαν τα ρωσικά τελωνειακά έγγραφα και δείχνουν ότι σχεδόν τα πάντα μεταφέρονται στη Ρωσία από όλο τον κόσμο, από κινητήρες Airbus μέχρι υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα της Apple.

Τα εμπορεύματα αγοράζονται και προωθούνται από μεσάζοντες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα. Ακόμη και τα μικροτσίπ βρίσκουν το δρόμο τους προς τη ρωσική αμυντική βιομηχανία. Λοιπόν, τι άλλο μπορούν να προσφέρουν στην Ευρώπη οι κινδυνολογίες πέρα από το να δείξουν κάποιον άλλο ως υπεύθυνο για τις την κατάσταση στην ευρωπαϊκή Βαβέλ;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top