GuidePedia

0


Ιρανικοί εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων στρατηγικής κλάσης θεάθηκαν εν κινήσει στον αυτοκινητόδρομο Τεχεράνη-Κομ, πράγμα αρκετά ασυνήθιστο, αφού αυτή η κατηγορία πυραύλων σπάνια εμφανίζεται δημόσια εκτός εκθέσεων και παρελάσεων

Ένας από τους κύριους στόχους των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι η εξόντωση ηγετικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς.

Το Ισραήλ εξοντώνει σημαντικά ηγετικά στελέχη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Στην προσπάθειά τους αυτή οι Ισραηλινοί προβαίνουν αρχικά στην ανεύρεσή τους με χρήση drones πρωτίστως και δευτερευόντως με λοιπά μέσα εντοπισμού τους τόσο τεχνικά (δορυφόροι), και στη συνέχεια αναλόγως βομβαρδίζουν σπίτια ιδίων ή συγγενικών προσώπων τους, αυτοκίνητά τους ή και σπίτια-καταφύγια στα οποία διαμένουν τα στελέχη της Χαμάς.

Μεταξύ των νεκρών ηγετικών στελεχών της Χαμάς συγκαταλέγονται οι Amjad Majed Muhammad Abu ‘Odeh, στέλεχος του ναυτικού της οργάνωσης, ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της, Τζεχάντ Μέιζεν, ο Οσάμα Μαζίνι ηγετικό στέλεχος του πολιτικού βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Αλί Καντί διοικητής της ομάδας ειδικών δυνάμεων της Χαμάς, ο Μεράντ Αμπού Μεράντ, διοικητής εναέριων μέσων της Χαμάς.

Το Ιράν απειλεί να επέμβει και προετοιμάζεται....

Είναι γνωστό ότι το Ιράν τάχθηκε ευθύς εξαρχής στο πλευρό της τρομοκρατικής Χαμάς, πανηγυρίζοντας μάλιστα για το αιματοκύλισμα και την ομηρία αμάχων Ισραηλινών πολιτών που προκάλεσε αυτή.

Οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διαθέτουν, δεν προέκυψε άμεση εμπλοκή της Τεχεράνης στο τρομακτικό τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς κατά του Ισραήλ , αν και ωστόσο είναι γνωστό ότι η Χαμάς εξοπλίζεται και εκπαιδεύεται όπως και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου από το Ιράν, το οποίο είναι δηλωμένος εχθρός του Ισραήλ, το οποίο επιθυμεί να εξαφανίσει από τον χάρτη.

Ωστόσο πέραν των λεκτικών προτροπών της Τεχεράνης, για εμπάργκο κατά του Ισραήλ σε πετρέλαιο από τις Αραβικές χώρες και για γενικό ξεσηκωμό των απανταχού μουσουλμάνων κατά των "Σιωνιστών" και των συμμάχων τους, το Ιράν προετοιμάζεται και στρατιωτικά να επέμβει.

Συγκεκριμένα Ιρανικοί εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων στρατηγικής κλάσης θεάθηκαν εν κινήσει στον αυτοκινητόδρομο Τεχεράνη-Κομ, πράγμα αρκετά ασυνήθιστο, αφού αυτή η κατηγορία πυραύλων σπάνια εμφανίζεται δημόσια εκτός εκθέσεων και παρελάσεων.
Η Δυτική όχθη "θερμαίνεται"

Υπό τον φόβο εξάπλωσης του πολέμου και στην Δυτική όχθη που διαβιούν Παλαιστίνιοι, ο Ισραηλινός στρατός απέστειλλε τεθωρακισμένα , ενώ στην περιοχή ήχησαν σειρήνες για επικείμενες πυραυλικές επιθέσεις, πράγμα ασυνήθιστο, που δεν συνέβη τις προηγούμενες ημέρες του πολέμου

Η Σύνοδος για την ειρήνη στην Αίγυπτο

Παράλληλα το Σάββατο πραγματοποιείται Σύνοδος για την ειρήνη στην Αίγυπτο με την συμμετοχή 12 κρατών, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου και τριών (3) Διεθνών Οργανισμών, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος μετέβη αεροπορικώς για τον σκοπό αυτό από την Ιορδανία την οποία είχε επισκεφθεί νωρίτερα.

Η αιματοχυσία θα συνεχιστεί

Αν και το απευχόμαστε, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι η Σύνοδος για την Ειρήνη συνοδευόμενη με κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιείται αύριο στην Αίγυπτο, θα αποτύχει και η αιματοχυσία θα συνεχιστεί.

Το θέμα είνα η αντίδραση του Ιράν, αφού σε περίπτωση πυραυλικών επιθέσεών του κατά του Ισραήλ , η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τις ΗΠΑ με τα 2 αεροπλανοφόρα και τις βάσεις τους στην Μ.Ανατολή να εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ισραήλ-Μ. Βρετανίας και Γαλλίας, με στόχο τρίτη χώρα (προφανώς το Ιράν) στην περιοχή, ενώ το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ τεράστιας κλίμακας αντιαεροπορική άσκηση.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top