GuidePedia

0

...Τότε ξέρεις πολύ καλά ποιός είναι ο υποτακτικός και ποιός ο αφέντης!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στο κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τοποθετήθηκε και για την πορεία των ελληνοτουρκικών δηλώνοντας:
«Θέλω να τονίσω ότι η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει καλή σχέση γειτονίας με την Τουρκία όπως και με όλους τους γείτονες. Μια σχέση που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι που είναι απαράβατοι: Ζητήματα κυριαρχίας δεν εντάσσονται στο διάλογο με την Τουρκία και το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να αποτυπώνεται διαρκώς η ειλικρίνεια και των 2 μερών για να προχωρήσουμε στα βήματα. Η υπογραφή της διακήρυξης φιλίας σηματοδοτεί την νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε στην σχέση μας με την γείτονα».

Κατά την τριτολογία του ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε:
«Αισθάνομαι ότι έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε και για τα μείζονα. Για τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Όταν οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει, όταν τα μέρει θα αποδείξουν στην πράξη ειλικρινή στάση. Όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι 15 συμφωνίες. Όταν θα υπάρχει και αποδεδειγμένη η κοινή βούληση τότε εγώ ΘΑ ΗΘΕΛΑ να προχωρήσουμε και ΘΑ ΗΘΕΛΑ να προχωρήσουμε κατά την διάρκεια της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Η συζήτηση που γίνεται με την Τουρκία γίνεται για πρώτη φορά με την Ελλάδα έχει τόσο ισχυρό διπλωματικό κεφάλαιο».

Όταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ απευθυνόμενος προς τους Τούρκους ξεκινάει δηλώνοντας «ΘΑ ΗΘΕΛΑ», τότε ξέρεις πολύ καλά ποιός έχει τον ρόλο του υποτακτικού και ποιός του αφέντη!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top