GuidePedia

0


Kirill Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Θα υπάρξει αναγκαστική κινητοποίηση στον στρατό, δεν έχουμε στρατιώτες, οι απώλειες θα αυξάνονται - Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί τελειώνουν, ο ρωσικός στρατός είναι πλέον στην αντεπίθεση
Η Ουκρανία παίζει παιχνίδια θανάτου με τον χρόνο….
Το ΔΝΤ βλέπει ότι η οικονομία της Ουκρανίας μπορεί να επιβιώσει με δικές της δυνάμεις μόνο για δύο μήνες.
Οι στρατιωτικοί βλέπουν ότι η στροφή του Ουκρανικού στρατού στην άμυνα δίνει τεράστιο χώρο προέλασης στους ρώσους…
Οι βρετανοί ωστόσο…. προειδοποιούν ότι η Ρωσία έχει ένα πυρηνικό πύραυλο Avangard που αναπτύσσει ταχύτητες 27 φορές την ταχύτητα του ήχου σε 30 λεπτά οι δυτικές πρωτεύουσες θα έχουν ισοπεδωθεί χωρίς να υπάρξει αντίδραση…
Οι υπερηχητικές μονάδες Avangard αναπτύσσουν ταχύτητα 28 Mach, η οποία είναι περίπου 7,5 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δεν υπάρχει όπλο στον κόσμο που μπορεί να το αναχαιτίσει...
Οι προειδοποιήσεις πάντως αυξάνονται… η Ουκρανία εάν συνεχίσει τις προσπάθειες νέας αντεπίθεσης το 2024 θα ισοπεδωθεί, οι ρώσοι θα καταλάβουν όλη την Ουκρανία, θα είναι το οριστικό τέλος της Ουκρανίας…
H δήλωση του Kirill Budanov της Διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας σοκάρει...θα υπάρξει αναγκαστική κινητοποίηση στον στρατό, δεν έχουμε στρατιώτες
Οι Ουκρανοί έχασαν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους αφού συσκευές υποκλοπής ανακαλύφθηκαν στον στρατηγό Valery Zaluzhny

Kristalina Georgieva (ΔΝΤ): Η Ουκρανία χωρίς την στήριξη της Δύσης δεν μπορεί να αντέξει πάνω από δύο μήνες, θα χρεοκοπήσει

Η Ουκρανία θα επιβιώσει για μερικούς μήνες χωρίς οικονομική βοήθεια από τη Δύση, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Kristalina Georgieva σε συνέντευξη της στους Financial Times.
«Το Κίεβο θα είναι σε θέση να αντέξει το πιθανό βραχυπρόθεσμο κενό χρηματοδότησης για μερικούς μήνες, το πολύ δύο μήνες».
Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε τις δυτικές χώρες να «δώσουν επειγόντως δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» στην Ουκρανία για να αποφύγει πιθανή χρεοκοπία.
Περαιτέρω καθυστερήσεις στην αποδέσμευση της βοήθειας προς τις αρχές του Κιέβου θα μπορούσαν να τις αναγκάσουν να επιστρέψουν σε «αποσταθεροποιητικές πολιτικές όπως η εκτύπωση χρημάτων», πρόσθεσε.
«Είναι σημαντικό αυτή η περίοδος να μην καθυστερήσει, γιατί τότε θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στην Ουκρανία και θα έπρεπε να προσαρμοστεί στην κατάσταση ακριβώς τη στιγμή που η χώρα περίμενε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών».

Oleg Ustenko (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία έχει plan B εάν δεν λάβει νέα βοήθεια από την Δύση

Εάν η Δύση σταματήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία το 2024, θα πρέπει να ενεργοποιήσει το σχέδιο Β, δήλωσε ο οικονομολόγος Oleg Ustenko, σύμβουλος του Vladimir Zelensky.
«Αν δεν υπάρξει υποστήριξη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε στο Plan B.
Το Plan B μπορεί να είναι πολυεπίπεδο, αλλά πιστεύω ότι σε πρώτο στάδιο θα είναι αρκετό να στραφούμε στην εγχώρια αγορά και να δανειστούμε».
Σύμφωνα με τον Ustenko, το Υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας είναι απίθανο να εγκρίνει αυτά τα μέτρα.
Ωστόσο, μπορεί να επιτρέψουν να σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση στην αρχή του έτους, πρόσθεσε ο ειδικός.
Τώρα σχεδόν όλες οι αποφάσεις ΕΕ σχετικά με την κατανομή κεφαλαίων στις αρχές του Κιέβου μπλοκάρονται από την Ουγγαρία, συμπεριλαμβανομένης μιας όγδοης δόσης στρατιωτικής βοήθειας αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για το 2024, ένα ευρύτερο πακέτο 20 δισεκατομμυρίων για στρατιωτική υποστήριξη για τέσσερα χρόνια, καθώς και 50 δισεκατομμύρια σε μακροοικονομική βοήθεια για το 2024-2027.

Zaluzhny… διαψεύδει Zaluzhny: Δεν υπάρχει αδιέξοδο για τους Ουκρανούς στο μέτωπο

Στη διάψευση των όσων ο ίδιος είχε υποστηρίξει στο περιοδικό Economist προχώρησε επί της ουσίας ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny, ο οποίος επισήμανε πως δεν υπάρχει αδιέξοδο για τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του ουκρανικού πρακτορείου ειδήσεων RBC – Ukraine για το εάν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης έχει φτάσει σε τέλμα ο Zaluzhny απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».
Τον περασμένο Νοέμβριο σε τοποθέτηση του στον Economist ο Zaluzhny είχε παραδεχθεί πως ο ουκρανικός στρατός είχε βρεθεί σε αδιέξοδο στο μέτωπο.
Ήταν αυτή η δήλωση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου Zelensky, ο οποίος απέρριψε τα περί τέλματος, αλλά και την σφοδρή αντιπαράθεση του με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού.

Tarnavskyi (Ουκρανός στρατηγός): Δεν έχουμε βλήματα πυροβολικού, περιορίζουμε τις επιχειρήσεις

Τον Zaluzhny φρόντισε να διαψεύσει ο Ουκρανός στρατηγός Oleksandr Tarnavskyi, ο οποίος υποστήριξε πως τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου είναι αντιμέτωπα με ελλείψεις σε βλήματα πυροβολικού καθώς και ότι έχουν περιορίσει λόγω της έλλειψης πυρομαχικών, τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις.
«Υπάρχει πρόβλημα με τα πυρομαχικά, ειδικά τα μετασοβιετικά (βλήματα) των 122 χιλιοστών και 152 χιλιοστών.
Και σήμερα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου» υποστήριξε ο Ουκρανός στρατηγός, αναφέροντας πως η έλλειψη βλημάτων πυροβολικού είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Όπως είπε, οι διαθέσιμες ποσότητες πυρομαχικών δεν επαρκούν για τις σημερινές ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ ανέφερε πως δυνάμεις του ουκρανικού στρατού έχουν περάσει σε άμυνα κυρίως στο νοτιοανατολικό μέτωπο.

Kirill Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Θα υπάρξει αναγκαστική κινητοποίηση στον στρατό, δεν έχουμε στρατιώτες, οι απώλειες θα αυξάνονται

Η αναγκαστική κινητοποίηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, δήλωσε ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov.
«Χωρίς κινητοποίηση είναι αδύνατο, χρειαζόμαστε χιλιάδες και δεν θα καλυφθούν από καμία προσπάθεια στρατολόγησης.
Δεν έχουμε τόσο κόσμο», παραδέχτηκε.
Ο Kirill Budanov πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις δεν έχουν αρκετό κόσμο γενικά και προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να υφίστανται απώλειες και ότι ο αριθμός των στρατιωτών στον στρατό πρέπει να διατηρηθεί.
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών παραδέχτηκε ότι «όλοι όσοι ήθελαν» εντάχθηκαν στο στρατό τους πρώτους έξι μήνες.
Τώρα οι Ουκρανοί δεν έχουν κίνητρο να υπηρετήσουν στο στρατό και προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να αποφύγουν την στράτευση.
«Έχουμε την πλειοψηφία των ανθρώπων - αν και όλοι φωνάζουν: «Είμαι Ουκρανός», «η Ουκρανία είναι πάνω από όλα».
«Ποτέ δεν νιώσαμε πολίτες της Ουκρανίας», τόνισε ωστόσο ο Kirill Budanov.
Όλοι στηρίζουν με λόγια την Ουκρανία, αλλά ξεφεύγουν από την κινητοποίηση, κατέληξε.
Στην Ουκρανία, από τον Φεβρουάριο του 2022 ισχύει καθεστώς στρατιωτικού νόμου και διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να φύγουν από την Ουκρανία.

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί τελειώνουν, ο ρωσικός στρατός είναι πλέον στην αντεπίθεση

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται από στρατιώτες και όπλα μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση και η πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης πέρασε στη Ρωσία, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
«Η Ρωσία έχει εκμηδενίσει ολόκληρο το επιθετικό δυναμικό της Ουκρανίας.
Και τώρα οι Ρώσοι στρατιωτικοί άρχισαν να στριμώχνουν τον Ουκρανικό στρατό.
Η Ουκρανία ξεμένει από ανθρώπους, άρματα μάχης και πυραύλους αεράμυνας.
Της τελειώνουν οι οβίδες πυροβολικού.
Απλώς δεν μένει κανείς να συνεχίσει την μάχη τόνισε ο Daniel Davis.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top