GuidePedia

0

Οηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προχώρησε σήμερα σε διάγγελμα, το πρώτο που εκείνος εκφωνεί έπειτα από σχεδόν εβδομάδες πολέμου στη Γάζα.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, χαιρέτισε ως «ηρωική» την επίθεση της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί τη μάχη ενάντια στο Ισραήλ σε μια νέα ιστορική φάση.

«Η ομιλία του Νασράλα θα μπορούσε να υπαγορεύσει την πορεία του πολέμου και το μέλλον του Λιβάνου», έγραφε η ισραηλινή Haaretz, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της ομιλίας.

«Οι μάχες της επιχείρησης “Πλημμύρα Αλ-Ακσα” (σ.σ. που ξεκίνησε με τις επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου) έχουν ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

«Ευχαριστούμε τους Ιρακινούς και τους Υεμενίτες που συμμετέχουν σε αυτήν τη μάχη», δήλωσε ο Νασράλα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος και η Χεζμπολάχ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων τίποτα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η απόφαση να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή», δήλωσε.

«Αυτή η μάχη είναι παλαιστινιακή, για τον παλαιστινιακό λαό, και δεν έχει καμία σχέση με άλλα περιφερειακά ζητήματα», συνέχισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.(REUTERS/Ahmed Saad)

«Η επιχείρηση “Πλημμύρα Αλ-Ακσα” προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ […] Φανέρωσε την αδυναμία του […] Για έναν ολόκληρο μήνα το Ισραήλ δεν είχε καμία στρατιωτική επιτυχία», σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ο Χασάν Νασράλα χαιρέτισε ως «ηρωική» την επίθεση της Χαμάς κατά των Ισραηλινών, υποστηρίζοντας ότι αυτή η απόφαση από την πλευρά της παλαιστινιακής οργάνωσης ήταν «σωστή, σοφή και γενναία» και ότι «ήρθε την κατάλληλη στιγμή».

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει τώρα το Ισραήλ», σύμφωνα με τον Νασράλα, «είναι ότι θέτει στόχους τους οποίους δεν μπορεί να επιτύχει».

Ο Νασράλα υποστήριξε, μάλιστα, ότι εάν θέλει να πάρει πίσω ομήρους το Ισραήλ, θα το καταφέρει «μόνο μέσω διαπραγματεύσεων».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top