GuidePedia

0

Παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις που έλαβαν το χαρακτήρα ανοιχτής απειλείς για την ίδια την Θεσσαλονίκη από το στόμα του «σουλτάνου» Ερντογάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μία πρωτοφανή ένδειξη υποταγής, εμμένει στη συνάντηση της με τον Τούρκο πρόεδρο στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έπιασε στο στόμα του περιοχές του ελληνικού κράτους που απελευθερώθηκαν με σκληρό αγώνα από τον οθωμανικό ζυγό, αφήνοντας σοβαρές αιχμές ότι η Τουρκία τις επαναδιεκδικεί. Από την ελληνική πλευρά όμως η σιωπή ήταν εκκωφαντική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, ωστόσο διατηρεί σιγήν ιχθύος στις ευθείες απειλές του «Σουλτάνου».

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο Ερντογάν θελήσει να επισκεφθεί το τζαμί του Οθωμανού σφαγέα Γαζή Εβρενός, ο οποίος έχει ταφεί στο μαυσωλείο το οποίο κατέστη τόπος προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.



Φυσικά, είναι είναι αναμενόμενο ότι θα επισκεφθεί και το δήθεν σπίτι όπου γεννήθηκε ο μακελάρης των Ελλήνων Κεμάλ, πίσω από τουρκικό προξενείο, στη συμπρωτεύουσα.

Τι θα γίνει αν ξαφνικά δούμε τη Θεσσαλονίκη να «πλημμυρίζει» με τουρκικές σημαίες λόγω της επίσκεψης του Ερντογάν; Ειδικά μετά από τις εμπρηστικές δηλώσεις του ότι αντιλαμβάνεται τη Θεσσαλονίκη ως τμήμα της τουρκικής επικράτειας!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top