GuidePedia

0

Syrsky (Ουκρανός διοικητής): Η κατάσταση προς το Kupyansk επιδεινώνεται – Οι ρώσοι μπορεί να καταλάβουν την πόλη - Jeffrey Sachs (Columbia University): Στο τέλος κανείς δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία, είναι το ευρωπαϊκό Αφγανιστάν

 Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο πάει από το κακό στο χειρότερο…
Στο στρατιωτικό σκέλος, στα βόρεια στις περιοχές Kupyansk και κατεύθυνση προς Kharkiv, ο Ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται επικίνδυνα…
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky αναγνώρισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν… και το σχέδιο είναι να εκκενώσουν δεκάδες χωριά…
Στο Bakhmut όπου οι Ουκρανοί είχαν αρχικά κάποια κέρδη….πλέον αποτυγχάνουν αφού οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην αντεπίθεση…
Στο νότιο μέτωπο οι επιθέσεις στο Ugledar έχουν κοπάσει… αλλά οι Ουκρανοί σημειώνουν κάποια πρόοδο στην Zaporizhia ωστόσο οι απώλειες είναι δραματικές… χάνουν εκατοντάδες στρατιώτες για να κερδίσουν χωριά που είναι κατεδαφισμένα…
Ο διεθνής τύπος ανησυχεί… αλλά όπως αποδεικνύεται ανησυχεί κυρίως το ΝΑΤΟ που δεν βλέπει καμία στρατιωτική πρόοδο…
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Sarkozy προειδοποιεί ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει την Κριμαία…
Η πολωνική εφημερίσα Myśl Polska, τονίζει ότι η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο εν μέσω επικείμενης ήττας της Ουκρανίας
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του Jeffrey Sachs, γνωστού Αμερικανού οικονομολόγου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ο οποίος τονίζει ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, αυτά τα περί 700 δισεκ. κεφαλαίων είναι μυθοπλασία… θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία στην μοίρα της… μετά την ήττα…

ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι την τελική νίκη

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, Stian Jenssen ότι η Ουκρανία μάλλον θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το τέλος του πολέμου, ο Jens Stoltenberg, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έσπευσε να υποστηρίξει πως το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία… μέχρι την τελική νίκη.
«Το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο» υποστήριξε ο Stoltenberg, ο οποίος ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση τους, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σημειώνουν σταθερή πρόοδο, αναφέροντας ωστόσο πως «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη».

Οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν

Επιπλέον, ο Stoltenberg ανέφερε ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
«Οι Ουκρανοί και μόνο οι Ουκρανοί είναι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν το πότε θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις και ποιος μπορεί να αποφασίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια είναι η αποδεκτή λύση» επισήμανε ο Stoltenberg, στην προσπάθεια του να «μαζέψει» τα όσα υποστήριξε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Stian Jenssen.
«Το μήνυμα του Jenssen, το οποίο είναι και το κύριο μήνυμα και το οποίο είναι το βασικό μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη – στηρίζουμε την Ουκρανία» είπε ο Stoltenberg.

Financial Times: Η Ουκρανία αναδιατάσσει επειγόντως στόλο και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τα ρωσικά πλήγματα

Η Ουκρανία μεταφέρει επειγόντως στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο των χτυπημάτων της Ρωσίας σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αναφέρουν οι Financial Times.
Τα χτυπήματα της Ρωσίας φέρεται να έχουν στόχο «να στερήσουν από την Ουκρανία την δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που λαμβάνει από τους δυτικούς συμμάχους του».
Τέτοια όπλα περιλαμβάνουν, ειδικότερα, τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow και το γαλλικό Scalp.
Από αυτή την άποψη, τα ουκρανικά βομβαρδιστικά πλέον «πετούν συνεχώς μεταξύ δεκάδων στρατιωτικών αεροδρομίων και εμπορικών αεροδρομίων» και οι ίδιοι οι πύραυλοι «μεταφέρονται σε άλλα μέρη», υποστηρίζουν Financial Times
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν αντίποινα ως απάντηση στην επίθεση του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας.
Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, ανακοίνωσε στις 19 Ιουλίου ότι πραγματοποιήθηκε ομαδικό χτύπημα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας, υποδομές καυσίμων στην περιοχή της Οδησσού, καθώς και σε Αεροπορική βάση Kanatovo της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και στις 20 Ιουλίου - σε καταστήματα παραγωγής και χώρους αποθήκευσης μη επανδρωμένων οχημάτων. σκάφη στην περιοχή της Οδησσού και του Ilyichevsk (ουκρανική ονομασία - Chornomorsk).
Επιπλέον, στις 21 Ιουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν χτύπημα με όπλα ακριβείας σε ουκρανικές εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Θα διώξουμε από παντού τους Ρώσους, θα ελευθερώσουμε όλες τις περιοχές

Τη βεβαιότητα του ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα ελευθερώσουν όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, υποστηρίζοντας πως αυτή είναι άλλωστε και η επιθυμία του ουκρανικού λαού.
«Στόχος μας είναι η νίκη.
Η νίκη με τη μορφή της απελευθέρωσης των εδαφών μας και η επαναφορά στα σύνορα του 1991.
Και δεν μας νοιάζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να το επιτύχουμε» υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως όσο ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται αυτόν τον στόχο, η ουκρανική κυβέρνηση θα κινείται χέρι – χέρι με το λαό της.
Σύμφωνα με τον Kuleba, η Ουκρανία δεν δέχεται καμία πίεση από τους συμμάχους της στη Δύση σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία δεν φαίνεται να πηγαίνει, βάσει του αρχικού σχεδίου.
«Η Ουκρανία δεν δέχεται πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους της, οι οποίοι έχουν συνδράμει με εκτεταμένες συνεισφορές τον στρατό, για να επιτύχει ταχύτερα κέρδη.
Δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Kuleba, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε πως αυξάνονται οι φωνές σχολιαστών και ειδικών που αφορούν τον ρυθμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όσον αφορά τις επιχειρήσεις τους στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Καμία πιθανότητα να έχουμε F-16 το 2023

Μετά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει στο Κίεβο οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της Δύσης για την παράδοση το συντομότερο δυνατό των αμερικανικών μαχητικών F-16, οι Ουκρανοί εκφράζουν πλέον ανοιχτά την απογοήτευση τους, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη εντός του 2023.
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε φέτος τα F-16.
Είναι ήδη προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατά τη διάρκεια αυτού του φθινοπώρου και του χειμώνα» υποστήριξε μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση ο Yuriy Ihnat, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.
«Είχαμε μεγάλες ελπίδες για αυτό το αεροπλάνο, ότι θα γίνει μέρος της αεροπορικής μας άμυνας, ότι θα είναι ικανό να μας προστατεύσει από την τρομοκρατία των ρωσικών πυραύλων και drones» υποστήριξε ο Ihnat.

Οι Ρώσοι διαψεύδουν τους Ουκρανούς: Δεν έχουν καταλάβει το Urozhaine

Σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ότι έχουν καταλάβει το χωριό Urozhaine στην επαρχία του Donetsk προχώρησε ο Vladimir Rogov, Ρώσος αξιωματούχος που έχει τοποθετηθεί από τη Μόσχα στην περιοχή της Zaporizhia.
Σύμφωνα με τον Rogov, τόσο το χωριό Urozhaine όσο και ο γειτονικός οικισμός Staromaiorske δεν τελούν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Rogov είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σταματήσει την επίθεση των Ουκρανών προς το χωριό του Robotyne στην περιοχή της Zaporizhia καθώς και στα δυτικά του Urozhaine.
Σημειώνεται πως οι Ουκρανοί είχαν ανακοινώσει πως απελευθέρωσαν το Urozhaine, το οποίο είναι το πρώτο χωριό που το Κίεβο λέει πως έχει ανακαταλάβει από τις 27 Ιουλίου, ενδεικτικό των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ουκρανική αντεπίθεση απέναντι στη ρωσική άμυνα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top