GuidePedia

0

Για να διατηρήσει τα εδάφη που ελέγχει τώρα, πρέπει να σταματήσει τις συγκρούσεις λέει ο Αμερικάνος αξιωματούχος

Να «παγώσει» τις συγκρούσεις και να πάει αμέσως σε διαπραγματεύσεις καλεί την Ουκρανία ο Daniel Davis, απόστρατος αξιωματικός των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η Ουκρανία θα τα χάσει όλα, ότι θα χάσει όλη την επικράτεια της.
«Η Ουκρανία δεν θα κερδίσει ποτέ στο πεδίο της μάχης.
Για να διατηρήσει τα εδάφη που κατέχει αυτή τη στιγμή και για να αποτρέψει περαιτέρω απώλεια εδαφών, το Κίεβο πρέπει να συμβιβαστεί με τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία λέει ότι ο πιο λογικός δρόμος είναι να «παγώσει» η σύγκρουση και να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την τελειώσει» λέει ο Davis.

Η ώρα της διπλωματίας

«Όσο πιο πολύ το Κίεβο αλλά και η Ουάσινγκτον, η οποία έχει επενδύσει ήδη περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συνεχίζουν να αγνοούν την οδυνηρή πραγματικότητα, τόσο περισσότερα εδάφη θα χάσει η Ουκρανία και τόσο περισσότεροι νεκροί θα υπάρξουν» λέει ο Davis.
«Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε προτεραιότητα στη διπλωματία και να αναζητήσουμε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για το τέλος των συγκρούσεων» υπογράμμισε ο Davis.

Παγίδα θανάτου

Σε προηγούμενη τοποθέτηση του ο Davis υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί οδήγησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους σε παγίδα θανάτου.
Η ουκρανική διοίκηση οδήγησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παγίδα θανάτου στέλνοντας τον στρατό τους στην γκρίζα ζώνη που είναι διάσπαρτη από νάρκες μπροστά από τις ρωσικές θέσεις, τόνισε ο Daniel Davis.
«Το πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα της Ρωσίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε νάρκες που επιβραδύνουν τις προόδους ή κατευθύνουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε θανατηφόρες ζώνες όπου τις περιμένουν μονάδες πυροβολικού» τόνισε ο Αμερικάνος αξιωματικός αναφέροντας πως η Ρωσία έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα μέσα για τη διεξαγωγή εξειδικευμένων και αποτελεσματικών μαχών - αεροπορία, πυραύλους και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
«Η αποστολή μερικώς εκπαιδευμένων, ελλιπώς εξοπλισμένων Ουκρανών στρατιωτών στην πρώτη γραμμή όπου τους συναντά ένας εχθρός αυτού του αναστήματος σημαίνει ότι τους περιμένει βέβαιος θάνατος», είπε ο Daniel Davis.

Στο Bakhmut γράφτηκε η μοίρα των Ουκρανών

Σύμφωνα με τον Davis, οι καλύτερες μονάδες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν στις μάχες για το Bakhmut και το Soledar, γεγονός που μείωσε σημαντικά την ορμή της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Πολλές από τις ταξιαρχίες που έστειλε ο Zelensky για να βοηθήσουν τις εκεί μονάδες στο Bakhmut, χρειάστηκαν επειγόντως στην σχεδιαζόμενη επίθεση» σημείωσε ο Davis, τονίζοντας ότι η ηγεσία του Κιέβου έκανε σοβαρό λάθος στην προσπάθεια του να κρατήσει το Bakhmut με κάθε κόστος.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny έστελνε Ταξιαρχίες προκειμένου να ανατρέψει την ήττα σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Ο Daniel Davis τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση στοίχισε ακριβά στον ουκρανικό στρατό.
«Όχι μόνο ξόδεψαν αναντικατάστατους πόρους για την άμυνα του Bakhmut, αλλά έχασαν και κρίσιμες μονάδες που προορίζονταν για την αντεπίθεση» υποστήριξε ο Davis.

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Θα τους διώξουμε από παντού

Παρά τις δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba εξέφρασε τη βεβαιότητα του οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα ελευθερώσουν όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.
«Στόχος μας είναι η νίκη.
Η νίκη με τη μορφή της απελευθέρωσης των εδαφών μας και η επαναφορά στα σύνορα του 1991.
Και δεν μας νοιάζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να το επιτύχουμε» υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως όσο ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται αυτόν τον στόχο, η ουκρανική κυβέρνηση θα κινείται χέρι – χέρι με το λαό της.
Σημειώνεται πως επιστροφή στα σύνορα του 1991 σημαίνει πως η Ουκρανία όχι μόνο θα ανακαταλάβει όλα τα εδάφη και τις επαρχίες στα ανατολικά της, στο Donbass, αλλά θα πάρει πίσω και την Κριμαία.

Καμία πίεση από τη Δύση

Όπως είπε ο Kuleba, η Ουκρανία δεν δέχεται καμία πίεση από τους συμμάχους της στη Δύση σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία δεν φαίνεται να πηγαίνει, βάσει του αρχικού σχεδίου.
«Η Ουκρανία δεν δέχεται πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους της, οι οποίοι έχουν συνδράμει με εκτεταμένες συνεισφορές τον στρατό, για να επιτύχει ταχύτερα κέρδη.
Δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Kuleba, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε πως αυξάνονται οι φωνές σχολιαστών και ειδικών που αφορούν τον ρυθμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όσον αφορά τις επιχειρήσεις τους στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Χρειαζόμαστε περισσότερα

Απαντώντας μάλιστα στην κριτική που ασκείται και στις φωνές που θέλουν μια ταχύτερη στρατιωτική επίθεση, ο Kuleba κάλεσε τους επικριτές να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων που πολεμά στο πλευρό της Ουκρανίας.
«Να πάνε και να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων για να βοηθήσουν τις προσπάθειες της Ουκρανίας.
Είναι εύκολο να λες ότι θέλεις τα πάντα να είναι πιο γρήγορα, όταν δεν είσαι εκεί» υποστήριξε ο Kuleba, τονίζοντας ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να χρειάζεται μια σταθερή προμήθεια όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση μέχρι ο ουκρανικός στρατός να κατατροπώσει τις ρωσικές δυνάμεις σε όλα τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.
«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να κερδίσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερα, πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί ο πόλεμος είναι μια πραγματικότητα, και σε αυτήν την πραγματικότητα, πρέπει να νικήσουμε.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» είπε ο Kuleba.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top