GuidePedia

0


Γκουτζάνης Σπύρος
Σε μια σαφώς επικοινωνιακή κίνηση ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μετά τις παρατεταμένες διακοπές του στην Κρήτη για να κάνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία με τον πρόεδρο της Ουέφα και τους προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Τα όσα εξήγγειλε στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως κατήγγειλε το σύνολο της αντιπολίτευσης- εν πολλοίς είναι ήδη νομοθετικά κατοχυρωμένα από τον Ιούλιο του 2022 ή τα έχει εξαγγείλει ξανά ο ίδιος και οι τότε αρμόδιοι υπουργοί, μετά την δολοφονία στην Θεσσαλονίκη του Άλκη Καμπανού.

Στην πραγματικότητα η σύσκεψη για την οπαδική βία ήταν δίχως αντικείμενο και δίχως πραγματική αφορμή, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου μοίρασε τις φωτογραφίες με τους τέσσερις ισχυρούς παράγοντες του ποδοσφαίρου, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ. Η δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια του Μιχάλη Κατσουρή δεν είναι περιστατικό οπαδικής βίας όπως θέλησε να το παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «ραντεβού θανάτου». Περισσότερο σχετίζεται με την ανεπάρκεια ή με τις δυσλειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εάν οι μέχρι τώρα εξηγήσεις ληφθούν στην ονομαστική τους αξία.


Για το ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν παρενέβη σε όλη την διαδρομή των χούλιγκαν από την Κροατία μέσα στο ελληνικό έδαφος δεν έχει ακόμη δοθεί εξήγηση, γεγονός που επιτρέπει υπόνοιες και πάσης φύσεως σενάρια. Το βέβαιο είναι ότι δεν ήταν θέμα της τροχαίας και δεν εξηγείται ούτε με την αναφορά του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για «επιχειρησιακές αστοχίες». Παρεμπιπτόντως προκαλεί εντύπωση ότι η ΠΑΕ-ΑΕΚ δεν απάντησε στα περί «ραντεβού θανάτου» όταν είναι γνωστό στους κύκλους των φιλάθλων ότι οι οργανωμένοι της Ορίτζιναλ απέφυγαν να ανταποκριθούν στην πρόκληση των Κροατών και να συμπλακούν οργανωμένα.

Η χθεσινή σύσκεψη ήταν μία κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου να διαχειριστεί -πάντα με την βοήθεια των πρόθυμων ΜΜΕ – ένα περιστατικό που πλήττει τον πυρήνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Με την βοήθεια των προέδρων των ΠΑΕ και των Μέσων Ενημέρωσης που οι ίδιοι ελέγχουν εμφανίζεται όχι ως ένα περιστατικό ανεπάρκειας της Αστυνομίας που αποδομεί το «δόγμα νόμος και τάξη» και το συνακόλουθο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, στο οποίο έχει επενδύσει πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση αλλά σαν ένα περιστατικό οπαδικής βίας, με αφορμή το οποίο μάλιστα παρεμβαίνει ο «ηγέτης» για να βάλλει τάξη στον χώρο.

Το εάν η επικοινωνιακή διαχείριση τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα όσο και προηγουμένως στην πυρκαγιά στο στρατόπεδο της Αγχιάλου αποδειχθεί επαρκής στο προσεχές μέλλον μένει να αποδειχθεί. Πάντως η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης ξεκίνησε με σωρεία λαθών. Σταθερό αρνητικό υπόστρωμα είναι οι συνεχείς αυξήσεις των καταναλωτικών προϊόντων. Η κυβέρνηση έχει υποστεί διπλωματικές ήττες στο Κυπριακό και στο ελληνοτουρκικό ενώ είναι εμφανώς αμήχανη στο θέμα του Μπελέρη στην Αλβανία. Το τελευταίο διάστημα όμως αποκαλύπτεται ότι έχει σημειωθεί υποχώρηση και στο μέτωπο του μεταναστευτικού με αύξηση της εισόδου παράνομων μεταναστών στα νησιά.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top