GuidePedia

0


Παραδοχή σοκ - Robert Briger (Στρατηγός Ευρωπαϊκής Ένωσης): Η αντεπίθεση έχει αποτύχει, η Ουκρανία δεν θα κερδίσει εδάφη - Politico: Οι ΗΠΑ βλέπουν την ήττα της Ουκρανίας… και προσπαθούν να απαλλαγούν από την ευθύνη…


Εδώ και πολύ καιρό, όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ουκρανικό έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα… η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη δεν μπορεί να ηττηθεί…
Με βάση αυτό… προπαρασκευάζουν τον θάνατο της Ουκρανίας…
Έως σήμερα έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί 400.000 Ουκρανοί, υπολογίζονται σε 180.000 νεκροί με 200.000 νεκροί και άλλοι 200.000 τραυματίες εκ των οποίων οι 70.000 ακρωτηριασμένοι...
Ήδη ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι λόγω των ναρκών η αντεπίθεση… είναι πολύ δύσκολη…
Όμως σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ειδικά στις ΗΠΑ αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος, όχι για την αποτυχημένη αντεπίθεση, αυτό είναι γεγονός αλλά για το πώς θα αποποιηθούν την ευθύνη της ήττας και της αποτυχίας…
Όταν φθάνει ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγός Robert Briger να προειδοποιεί ότι η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει τα χαμένα της εδάφη… όταν πρώην στελέχη της CIA προειδοποιούν ότι μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών… ο ρωσικός στρατός θα εξαπολύσει μια ευρεία αντεπίθεση με στόχο να συντρίψει τον Ουκρανικό στρατό, όταν θεωρούν δεδομένο ότι θα χαθεί το Kharkiv και πολλές άλλες πόλεις… η πορεία προς το θάνατο της Ουκρανίας είναι προδιαγεγραμμένη…
Στην ειδησεογραφία δύο γεγονότα δεν πέρασαν απαρατήρητα, η επίσημη απομάκρυνση Surovikin του ρώσου στρατηγού... που συνδέθηκε με τους Wagner και ο ξαφνικός θάνατος του Yevgeny Prigozhin και άλλων μελών της ομάδας Wagner που για ορισμένους ήταν δολοφονία αφού το αρεπλάνο που επέβαιναν κατέπεσε...

Στρατηγικό χτύπημα των ρώσων στην Ουκρανία - Διέλυσαν το κέντρο λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν με συντονισμένη επίθεση το κέντρο λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσημα ο Ρωσικός στρατός...
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδικό χτύπημα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, θαλάσσης και ξηράς, στο κέντρο λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο σκοπός του χτυπήματος επετεύχθη.
Το αντικείμενο χτυπήθηκε».
Επιπλέον, τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν σε διάφορες περιοχές.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η κατάσταση στην αντεπίθεση είναι πολύ δύσκολη

Η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων πηγαίνει «πολύ δύσκολα», τόνισε ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό στο Κίεβο
«Βλέπουμε προς ποιες κατευθύνσεις προχωράμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο για εμάς, χιλιάδες νάρκες».
Ο Zelensky σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρεται να διατήρησαν μια τάση προέλασης, οι Ουκρανοί στρατιώτες «έρχονται, αλλά σιγά σιγά».
Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από την αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου έως τις 23 Αυγούστου 2023 σχεδόν 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστραφεί πάνω από 5.200 οπλικά συστήματα…

Ο Zelensky δεν σχολίασε φήμες για παραίτηση Reznikov… αλλά είναι θέμα χρόνου η αλλαγή του υπουργού Άμυνας

Ο Volodymyr Zelensky, δεν σχολίασε τις πληροφορίες για παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Α. Reznikov, σημειώνοντας ότι το αντίστοιχο διάταγμα δεν έχει ακόμη υπογραφεί.
Στις 10 Αυγούστου, η Ukrayinska Pravda ανέφερε ότι ο Zelensky αναζητούσε αντικαταστάτη για τον Reznikov, υπήρχαν τουλάχιστον δύο υποψήφιοι για τη θέση - ο υπουργός Υποδομών Oleksandr Kubrakov και ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Oleksandr Kamyshin.
Η Strana.ua ανέφερε ότι η Δύση θέλει να δει μια γυναίκα επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας.
Ο βουλευτής του κοινοβουλίου Verkhovna Rada Oleksiy Goncharenko ανέφερε ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας αρνήθηκαν αυτή τη θέση.
«Είμαι έτοιμος να σχολιάσω οποιεσδήποτε αποφάσεις προσωπικού αφού υπογράψω τα σχετικά διατάγματα», τόνισε ο Zelensky.
Τον Ιανουάριο 2023 o Α. Reznikov ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο που αφορούσε αυξημένες τιμές στις προμήθειες του στρατού και προσπάθησε να δικαιολογηθεί, εξηγώντας την κατάσταση ως «κοινό τεχνικό λάθος».
Ειδικότερα, είπε ότι η «ανώμαλη τιμή» από τα 17 εθνικά νομίσματα δεν αναφέρθηκε στην πραγματικότητα ανά τεμάχιο, αλλά ανά βάρος.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε στα δυτικά προάστια του Κιέβου, σύμφωνα με δημοσίευμα.
«Αναφέρουν μια ισχυρή έκρηξη στο Borshchagovka στο Κίεβο».
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του ουκρανικού υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δεν υπήρξε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο.
Επίσης εκρήξεις ακούστηκαν στο Dnepr της Ουκρανίας, στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Σύμφωνα με την επίσημη πύλη συναγερμού αεροπορικών επιδρομών της Ουκρανίας, σειρήνες πολιτικής άμυνας ήχησαν στις περιοχές Dnepropetrovsk, Kirovograd, Poltava, Sumy, Kharkov και Cherkassy….

Yevgeny Balitsky (Zaporizhia): Κάτι μεγάλο ετοιμάζει η Ρωσία για την Ουκρανία το φθινόπωρο

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhzhia Yevgeny Balitsky δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας για την ειδική επιχείρηση, ο Ρώσος πρόεδρος Putin του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν «πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα» το φθινόπωρο.
«Τι μπορώ να πω μετά από μια συνομιλία με τον πρόεδρο.
Μου ενέπνευσε μια πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin του ανέφερε ότι «δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα ακόμα και θα υπάρξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα το φθινόπωρο», τόνισε ο Yevgeny Balitsky.

Vitold Fokin (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Το σχέδιο των ΗΠΑ, όχι πάνω από 20 εκατομμύρια κάτοικοι στην Ουκρανία μέχρι τη δεκαετία του 2030...

Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Vitold Fokin περιέγραψε ενδιαφέρον διάλογο με έναν Αμερικανό πολιτικό επιστήμονα, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και επικεφαλής ιδεολόγο του Ψυχρού Πολέμου Zbigniew Brzezinski στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Ο Vitold Fokin ήταν ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας σε μια τριμερή ομάδα για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και ήταν ένας από τους λίγους που ζήτησαν να δοθεί στο Donbass ένα ειδικό καθεστώς (αυτονομίας) και για άμεσες διαπραγματεύσεις με το Donetsk και Luhansk
"Όταν πέρασα, είδα τον Zbigniew Brzezinski να κάθεται, έτσι τα μάτια μας διασταυρώθηκαν και κάθισα δίπλα του.
Μιλήσαμε πολύ λίγο, αλλά την κύρια ιδέα την πήρα μόνος μου.
Είπε o Zbigniew Brzezinski : «Στη δεκαετία του 2030, δεν θα έπρεπε να παραμείνουν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια κάτοικοι στην Ουκρανία!».
Γέλασα: «Είσαι φαντασιόπληκτος! Από πού το πήρες; Γιατί το είπες αυτό"... του ανέφερα δήλωσε ο Vitold Fokin
«Επειδή δεν θα μπορούμε να ταΐσουμε περισσότερους σε καμία περίπτωση, αν και δεν χρειαζόμαστε περισσότερους!»

Παραδοχή σοκ - Robert Briger (Στρατηγός Ευρωπαϊκής Ένωσης): Η αντεπίθεση έχει αποτύχει, η Ουκρανία δεν θα κερδίσει εδάφη

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγός Robert Briger, αμφέβαλλε για την ικανότητα της Ουκρανίας να κατακτήσει τα χαμένα εδάφη και προέτρεψε να μην περιμένουμε να διασπαστεί η ρωσική γραμμή άμυνας, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt.
Ο Robert Briger, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Μάιο του 2022, είπε ότι δεν είναι σαφές εάν η Ουκρανία μπορεί να αποκαταστήσει την πλήρη κυριαρχία με τα διαθέσιμα μέσα.
Σύμφωνα με τον ευρωπαίο στρατηγό, η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο, δεν έχει ακόμη αποφέρει αποτελέσματα, ενώ η Ρωσία όχι μόνο ελέγχει περίπου το 17% του εδάφους της Ουκρανίας, αλλά κρατά και την άμυνα σταθερά.
Ο Robert Briger υπενθύμισε επίσης ότι η Ουκρανία έχει περιορισμένο αριθμό ταξιαρχιών και προέτρεψε να μην ελπίζει σε μια σημαντική κίνηση απέναντι στη ρωσική άμυνα.
«Πρόκειται για έναν πόλεμο φθοράς, στον οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νικητής», δήλωσε ο στρατηγός.
Ο Robert Briger πρόσθεσε ότι η επιτυχία της Ουκρανίας θα ήταν επιθυμητή, αλλά δεν φαίνεται, ενώ η Ρωσία διατηρεί μια στρατιωτική ικανότητα που ο στρατηγός πιστεύει ότι δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, ακόμη και παρά τις δυτικές κυρώσεις.
«Επιπλέον, η Ρωσία έχει μια πολύ μεγάλη μάζα όπλων και ένα τεράστιο απόθεμα οπλικών συστημάτων.
Η Ρωσία είναι σαφώς ανώτερη από την Ουκρανία» κατέληξε ο Briger.

Politico: Οι ΗΠΑ βλέπουν την ήττα της Ουκρανίας… και προσπαθούν να απαλλαγούν από την ευθύνη…

Μια σειρά δημοσιεύσεων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποτυχίες της ουκρανικής πλευράς στην προσπάθεια να εξαπολύσει επίθεση, καθώς και η αγνόηση των συστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, είναι μια προσπάθεια Αμερικανών αξιωματούχων να αποσυνδεθούν από το στίγμα της Ουκρανικής αποτυχίας, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Politico.
Σύμφωνα με το Politico, «η κυβέρνηση του προέδρου Biden μετά την άνοδό της στην εξουσία ελαχιστοποίησε τις διαρροές» απόρρητων δεδομένων.
Τελευταία, ωστόσο, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να αποκαλύπτουν ολοένα και πιο ζοφερές προοπτικές για την ουκρανική αντεπίθεση και εστίαζαν στις στρατιωτικές συστάσεις που η Ουκρανία αγνόησε».
Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιευθεί στην Washington Post, στους New York Times και Financial Times.
Σύμφωνα με το Politico, «μεταξύ άλλων υποδεικνύουν ένα πράγμα: κάποιοι άνθρωποι εντός της αμερικανικής κυβέρνησης θέλουν να ρίξουν τα προβλήματα της Ουκρανίας, στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να απαλλαγούν οι σύμμαχοι από τις ευθύνες».
Το Politico υπενθυμίζει σχετικά ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στους New York Times, στο οποίο τονιζόταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης είναι η υπερβολική διασπορά των δυνάμεων και συνιστούν στην Ουκρανία να συγκεντρώσει τις κύριες δυνάμεις σε μια ενιαία κατεύθυνση, ειδικά νότια στην Zaporizhia.
Η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται ότι οργάνωσε μια σειρά από διαρροές πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις αποτυχίες της Ουκρανίας…

O Trump κατηγορεί τον Biden για την αποτυχία των ΗΠΑ να σταματήσει την σύγκρουση στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η ουκρανική κρίση «πρέπει να σταματήσει αμέσως, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ο σημερινός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Biden, δεν μπορεί να το σταματήσει λόγω της ανικανότητάς του Προέδρου, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τ. Carlson, η οποία μεταδόθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Χ.
O Biden πρέπει να εργαστεί για να μας βγάλει από αυτόν τον τρομερό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στον οποίο εμπλεκόμαστε έντονα.
Μπορεί να γίνει και πολύ εύκολα.
Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πιστεύω ότι ο Biden δεν μπορεί γιατί είναι απλά ανίκανος», τόνισε ο Trump.
Η ουκρανική κρίση, συνέχισε ο πρώην Αμερικανός ηγέτης, «πρέπει να τελειώσει αμέσως, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν».
Μπορείς να φανταστείς ότι κάθεσαι στο διαμέρισμά σου και ξαφνικά πύραυλοι πέφτουν στο σπίτι και το ανατινάζουν;
Δεν έχει σημασία αν είσαι Ρώσος ή Ουκρανός» τόνισε ο Trump, προσθέτοντας επίσης ότι αν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2020 και παρέμενε στην εξουσία, η ουκρανική σύγκρουση «δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ».

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο θάνατος της Ουκρανίας δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί…

Ο θάνατος της Ουκρανίας δεν μπορεί πλέον να αποτραπεί, το κράτος, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου χτισμένο στην ιδεολογία της δυσαρέσκειας εναντίον ολόκληρου του ρωσικού λαού, δεν θα μπορεί να υπάρχει για πολύ καιρό, δήλωσε ο ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης Viktor Medvedchuk.
«Η Ουκρανία εμφανίζει αχαλίνωτο πληθωρισμό και καταστροφική κρίση χρέους, δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ, δομή εξαγωγών και ΑΕΠ χάος.
Οι διεθνείς αξιολογήσεις δείχνουν ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί από τεχνολογικό και οικονομικό γίγαντα με τα χρόνια της ανεξαρτησίας στην πιο καθυστερημένη και φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη .
Μια χώρα χωρίς μέλλον» τόνισε ο Medvedchuk.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, η Ουκρανία έχει γίνει η μόνη χώρα στον μετασοβιετικό χώρο που δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του ΑΕΠ το 1990.
Στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας ως προς το ΑΕΠ, η Ουκρανία κατατάσσεται στην 59η θέση παγκοσμίως.
«Η ουκρανική πολιτική ελίτ, ως επί το πλείστον, πρόδωσε, πρώτα απ 'όλα, τον λαό της.
Τους λήστεψε, τους αφαίρεσε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, τους εξαπάτησε κατάφωρα.
Τώρα, έχοντας δημιουργήσει μια σχέση με το ΝΑΤΟ σκοτώνουν τον Ουκρανικό λαό, κερδίζουν, υπάρχουν δισεκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτό.
Ο θάνατος της Ουκρανίας ως κράτους δεν μπορεί να ανακοπεί. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πια.
Μια χώρα δεν μπορεί να υπάρχει για πολύ καιρό με τέτοια διακυβέρνηση και πολιτική
Είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε μια χώρα με βάση τη μνησικακία, τη βλακεία, τον φανατισμό και τη σκληρότητα.
Και η ουκρανική ελίτ δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο στον λαό.
Σημειώνει ότι η επιδίωξη «μιας άνετης ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετατράπηκαν σε παραφροσύνη, και σε αυτό το πλαίσιο, η Ουκρανία εγκατέλειψε εντελώς τα δικά της συμφέροντα υπέρ της Δύσης, η οποία οδήγησε στην υποβάθμιση, αποβιομηχάνιση και αποπνευματοποίηση όλων των βασικών περιοχών της χώρας.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Όλα τελείωσαν για την Ουκρανία, επαναλαμβάνεται το τέλος της Γερμανικής Βέρμαχτ

Η σημερινή κατάσταση του ουκρανικού στρατού μπορεί να συγκριθεί με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Βέρμαχτ το 1944, δήλωσε ο Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
"Τότε το 1944 ο γερμανικός στρατός έχασε την αεροπορική κάλυψη.
Παρά το γεγονός ότι είχαν καλά όπλα, τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, τανκ που μόλις είχαν βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης, δεν μπορούσαν να πολεμήσουν αποτελεσματικά.
Κάθε φορά, όταν έβγαιναν από την κρυψώνα, δέχονταν αμέσως επίθεση και καταστρέφονταν.Τ
ο ίδιο συμβαίνει και στην Ουκρανία τώρα».
Ο Douglas McGregor τόνισε ότι ακόμη και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, η Γερμανία δεν συμφώνησε σε εκεχειρία, για την οποία πλήρωσε βαριά.
Είναι αυτό το σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί ξανά στην Ουκρανία, όλα έχουν τελειώσει για την Ουκρανία...

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top