GuidePedia

0

Αν ισχύει, η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό, και να τον προστατεύσει.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Ότι οι περισσότερες φωτιές, και οι πρόσφατες των τελευταίων 48 ωρών και οι προηγούμενες του Ιουλίου, που κατέκαψαν την Ελλάδα, είναι έργο εμπρηστών.

Μπορεί να μην λέει τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα χιλιάδες στρέμματα δασών που έχουν κατακαεί και καταστραφεί, κάηκαν επί τούτου.

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης «βγαίνουν» στις ενημερωτικές εκπομπές όλων των τηλεοπτικών σταθμών και ισχυρίζονται το ίδιο: πως είναι εμπρησμοί όλα αυτά που βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση από τα ελληνικά κανάλια.

Διαβάζω σε σοβαρά μέσα ενημέρωσης τα εξής:Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχουν γίνει 140 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις.
Ειδικότερα 117 για αμέλεια και 23 για πρόθεση. Σχεδόν το σύνολο των ανωτέρων συμβάντων σχετίζονται με θερμές ή αγροτικές εργασίες.
Επιπρόσθετα, με την τακτική διαδικασία, παραπέμπονται 73 άτομα εκ των οποίων 62 από αμέλεια και 11 από πρόθεση.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα και σ’ αυτές τις τις ειδήσεις πολλοί σοβαροί άνθρωποι ανακαλύπτουν μία προσπάθεια να ειπωθεί η αλήθεια, η οποία στο τέλος κρύβεται. Τι σημαίνει πως οι 117 εκ των συλληφθέντων έκαψαν τεράστιες εκτάσεις από αμέλεια και άλλοι 23 από πρόθεση; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ποιοι είναι ολοι αυτοί; Και τι σχέσεις μπορεί να έχουν με τους εχθρούς της Ελλάδας;

Πως γίνεται, κάθε φορά που η χώρα μας αντιμετωπίζει την πύρινη λαίλαπα, να περιλαμβάνονται στο όποιο «σχέδιο» και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τα περιστατικά στην Αλεξανδρούπολη είναι όλα τυχαία; Αποκλείεται…

Η περιοχή συχνά-πυκνά είναι κέντρο επιθέσεων από την Τουρκία με τη χρησιμοποίηση άμοιρων μεταναστών και προσφύγων. Δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες, έχασαν τις ζωές τους με την ελπίδα να αφήσουν πίσω τους τους πολέμους και τις καταστραμμένες χώρες τους για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη του ονείρου και της ελπίδας.

Την ίδια στιγμή, πολλοί -υπό την απειλή των Τούρκων- γίνονται υποχείρια για να κτυπηθεί η Ελλάδα.

Δεκαοκτώ πρόσφυγες βρήκαν φρικτό θάνατο από τις φωτιές. Το φρικτό αυτό γεγονός πυροδότησε ένα «πόλεμο» μεταξύ των εθνικιστών και των νεοφιλελεύθερων. Και οι δύο είναι λάθος. Οι πρώτοι δείχνουν ένα απύθμενο και αδικαιολόγητο μίσος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Και οι δεύτεροι θέλουν την Ελλάδα ένα ξέφραγο αμπέλι.Αντί να δακτυλοδείχνουν το τουρκικό κράτος και τους δολοφόνους διακινητές ψυχών, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση. Δεν βρίσκει κανείς άκρη με όλους αυτούς τους ψεκασμένους που γέμισε η Ελλάδα.

Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι φωτιές είναι τυχαία περιστατικά ή αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δέχεται ασύμμετρη επίθεση και πίσω από αυτήν είναι η Τουρκία. Είναι βέβαιοι ότι ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν το παίζει «ειρηνιστής», που επιθυμεί δήθεν βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά με άλλους τρόπους προσπαθεί να καταστρέψει την Πατρίδα μας.

Μία χώρα δεν μπορεί να ζει με την ελπίδα. Ότι δηλαδή θα εισέλθει σε πορεία «ήρεμων νερών» με την Τουρκία, όταν στην πραγματικότητα ο Ερντογάν βρίσκεται σίγουρα πίσω από τα απαίσια γεγονότα στην Πύλα της Κύπρου, εναντίον των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Οι πολίτες δεν πιστεύουν τίποτα. Και αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης ενισχύει τις ακροδεξιές δυνάμεις στη χώρα. Εάν η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εκατοντάδες φωτιές του τελευταίου μήνα είναι έργο ξένων, ο λαός πρέπει να γνωρίζει.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνηθίζει να μιλά στους πολίτες μέσω διαγγελμάτων.

Είναι η ώρα να απευθυνθεί στο λαό και να μην φοβηθεί να πει την αλήθεια, αν όντως οι εμπρησμοί ΔΕΝ είναι έργο κάποιων …Ελλήνων συνταξιούχων, όπως ακούμε από κυβερνητικά χείλη και όπως μας διαβεβαιώνουν, σαν ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές, μερικοί δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top