GuidePedia

0

Κοσμογονικές καταστάσεις θα έχουμε σύντομα καθώς Ρώσοι στρατιωτικοί θα καταφτάσουν και θα εγκατασταθούν σε τουρκικό έδαφος κοντά σε νατοϊκές εγκαταστάσεις με πρόσχημα την λειτουργία των πυραύλων S-400 λύνοντας έτσι το θέμα «εμπιστοσύνης» που ανέκαθεν προέκυπτε με τους Τούρκους. Αυτοί θα χειρίζονται σε πρώτη φάση(;) τα αντιαεροπορικά συστήματα έχοντας ουσιαστικά και τον έλεγχο του Αιγαίο και των Στενών.

Αυτά τα λέει η ίδια η Τουρκία δια στόματος Υπουργού Εξωτερικών.

Μάλιστα η Ρωσία θα δανειοδοτήσει την Τουρκία για την αγορά των S-400.
Oλα αυτά φυσικά υποκρύπτουν ύπαρξη μυστικής Αμυντικής Συνθήκης μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας και δεν γίνονται έτσι στην τύχη. Η αμυντική συνθήκη πιθανότατα θα περιλαμβάνει πρόνοιες για Αιγαίο-Εβρο-Α.Μεσόγειο.
«Η Τουρκία θα προσλάβει Ρώσους ειδικούς για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση και εύρυθμη λειτουργία των πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400»,τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου .
Ο Τουρκικός τύπος ανέφερε ότι μαζί με τους πυραύλους S-400 η Άγκυρα συμφώνησε να παραχωρήσει και «εγκαταστάσεις» στην Ρωσία, κάτι που θα προκαλέσει πάταγο στο ΝΑΤΟ .



Η Άγκυρα σχεδιάζει να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων S-400 στα σύνορα με την Συρία, με προφανή στόχο το Ισραήλ, μια συστοιχία πυραύλων απέναντι από τα ελληνικά νησιά και μια ακόμα συστοιχία στη Μαύρη Θάλασσα για κάλυψη των Στενών και του Έβρου.

Στόχος να προστατευθεί η Πόλη, τα Δαρδανέλια, η ευρύτερη βιομηχανική περιοχή καθώς και οι μεγάλες συγκεντρώσεις στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί.

Η παρουσία των πυραύλων S400 αφορά ξεκάθαρα τον έλεγχο του εναέριου χώρου και το ελληνοτουρκικό μέτωπο τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Αιγαίου , με κύριο στόχο την πολύ ικανή ελληνική πολεμική αεροπορία.

Τα πρώτα πυραυλικά συστήματα S-400 θα αφιχθούν στην Τουρκία από τη Ρωσία το 2019 και αρχικά έχει αναφερθεί ότι θα ανέλθουν τελικά σε 10 συστοιχίες.

Οι πύραυλοι θα τελούν υπό τον απόλυτο επιχειρησιακό τουρκικό έλεγχο, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νουρεντίν Τσανικλί.

«Όσον αφορά τα συστήματα S-400, σχεδιάζουμε να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στο δικό μας προσωπικό, αλλά εάν χρειαστεί αλλά θα εμπλέξουμε και Ρώσους ειδικούς τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που προβλήθηκε από την τηλεόραση Haberturk Κανάλι ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για αγορές συστημάτων S-400, με ήδη καταβληθείσα προκαταβολή.

Στις 2 Νοεμβρίου, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Rostec της Ρωσίας, Σεργκέι Τσεμέζοβ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η σύμβαση με την Τουρκία για τις πωλήσεις συστημάτων S-400 Triumf ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Οι προμήθειες αυτών των συστημάτων αναμένεται να αρχίσουν εντός δύο ετών. Στις 11 Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι εργασίες που συνδέονται με τις προμήθειες S-400 στην Τουρκία θα ολοκληρωθούν εντός μίας εβδομάδας.

Το S-400 Triumf της Ρωσίας (SA-21 Growler) είναι το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει αεροσκάφη, πυραύλους κρούζ και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεσαίας εμβέλειας και στόχους επιφανείας . Οι S-400 μπορούν να εξουδετερώσουν στόχους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων σε υψόμετρο έως και 30 χιλιόμετρα .



Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία θα χορηγήσει δάνειο στην Τουρκία για την αγορά εκ μέρους της των συστοιχιών S-400, το οποίο θα αφορά μέρος του συνολικού ποσού που θα καταβάλλει όπως προβλέπει η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Μόσχα, ενώ η πώληση των εν λόγω συστημάτων στη Τουρκία θα αρχίσει στα τέλη του 2019 αρχές του 2020.

«Όλα τα ζητήματα έχουν επιλυθεί… Στην κυριολεξία η συμφωνία αρχίζει να υλοποιείται.¨Ένα μέρος του ποσού που προβλέπει η συμφωνία θα το καταβάλλει η τουρκική πλευρά, ενώ ένα μέρος θα καταβληθεί μέσω δανείου που θα χορηγήσει η ρωσική πλευρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόζιν.

Την δήλωση αυτή έκανε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου επί θεμάτων στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Βλαντίμιρ Κόζιν.

Η ουσία είναι ότι ΗΠΑ και Ισραήλ θα αντιδράσουν πολύ δυναμικά σε αυτό το ενδεχόμενο που θα προκαλέσει μεγάλη ένταση με την Άγκυρα και τον Ερντογάν και θα έχει συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή .

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top