GuidePedia

0
O χάρτης της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που είναι η κεντρική οργάνωση του ΡΚΚ για όλες τις κουρδικές κοινότητες

(Σχετικό άρθρο: Τι συμβαίνει στο Κουρδιστάν και ανησυχεί ο Ερντογάν;)

Η πορεία των εξελίξεων στο Κουρδικό έχει κινητοποιήσει τις εθνικιστικές μάζες και κόμματα στην Τουρκία. Για παράδειγμα, σε πολύ σημαντικές διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό προέβη ο Γενικός Πρόεδρος του εθνικιστικού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) Μουσταφά Ντεστιτζί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Μεταξύ άλλων, ο Ντεστιτζί είπε τα εξής: Το ΡΚΚ θα αποκτήσει κράτος
“Η Τουρκία έχει μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι και στο τέλος αυτής της διαδικασίας αυτός που θα χάσει θα είναι η Τουρκία και το Τουρκικό έθνος.
Εμείς έχουμε δηλώσει εξ αρχής ότι όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την πολιτική επίλυση του Κουρδικού, το ΡΚΚ πρώτα θα νομιμοποιηθεί και μετά θα πολιτικοποιηθεί. Είπαμε επίσης ότι το ΡΚΚ πρώτα θα αποκτήσει συνομοσπονδία και μετά θα αποκτήσει κράτος. Αυτό είναι απολύτως φανερό και βέβαιο.
Τώρα διαπιστώνουμε ότι το ΡΚΚ έχει ήδη νομιμοποιηθεί, το νομιμοποίησε η κυβέρνηση αφού το κατέστησε συνομιλητή της.
Τώρα έχει αρχίσει η δεύτερη φάση, που είναι η πολιτικοποίησή του.”

Η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ζήτημα των Αλεβί
Επίσης, ο Ντεστιτζί αναφέρθηκε και στο Αλεβιτικό. Συγκεκριμένα είπε:
“Αυτοί που κυβερνούν και διοικούν την Τουρκία δεν θα πρέπει να αφήσουν περιθώρια στις ξένες δυνάμεις να παίζουν τα παιχνίδια τους μέσα στη χώρα μας. Μετά το Κουρδικό θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βρεθούν αντιμέτωποι με το ζήτημα των Αλεβί”.

Να σημειωθεί ότι κόμματα όπως το ΒΒΡ και το ΜΗΡ, είναι στελεχωμένα με άτομα που είτε προέρχονται είτε έχουν στενές σχέσεις με το κράτος και συνήθως έχουν πολύ καλή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία. Επίσης, να ληφθεί υπ’ όψιν ότι το ΒΒΡ ιδεολογικά βρίσκεται πολύ κοντά το ΑΚΡ!


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top