GuidePedia

0

ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΙΤ-ΜΟSSAD
Αιματηρή "βεντέτα" έχει ξεσπάσει μεταξύ της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ και της ισραηλινής Mossad στην οποία οι Τούρκοι αποδίδουν μια σειρά επιθέσεων κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του τουρκικού κράτους.
Ο ίδος ο επικεφαλής της ΜİΤ, Χ.Φοντάν δήλωσε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά της ΜΙΤ που έχει στοιχίσει πολλούς νεκρούς στην χώρα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Γκιουνές" ο Χ.Φιντάν υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν απ'όταν διορίστηκε αυτός επικεφαλής της ΜΙΤ και χαρακτήρισε "Παράδοξο και πρωτοφανές το γεγονός, ότι ένα άλλο κράτος –το Ισραήλ– είχε αντιδράσει με γραπτή ανακοίνωση όταν είχε αποφασιστεί ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ". Όντως είχε γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θεωρείται ισλαμιστής και απέχει πολύ από το "κοσμικό" προφίλ των προκατόχων του.
Αλλά από εκεί και πέρα, τα όσα είπε αποτελούν εξαιρτικά βαριές κατηγορίες: «Μετά από αυτή τη ανακοίνωση, η ΜΙΤ αποτέλεσε στόχο μιας σειράς επιθέσεων: Τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών (με Κούρδους μειονοτικούς πολιτικούς και την ηγεσία του PKK) στο Όσλο διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε η επίθεση στο Ουλούντερε (σ.σ. με δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες), η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία και οι εκρήξεις στο Ρεϊχανλί (στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, με δεκάδες νεκρούς αμάχους). Όλα αυτά τα γεγονότα, που έχουν βαθύτατα αναστατώσει την τουρκική κοινή γνώμη, αποτελούν «μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης με στόχο την ΜΙΤ από ξένη μυστική υπηρεία», είπε φωτογραφίζοντας την Mossad.
Υποστήριξε ακόμη ότι όσα γράφονται τον τελευταία καιρό στον τουρκικό Τύπο, για συλλογή πληροφοριών για την ιδιωτική ζωή των Τούρκων πολιτών από την υπηρεσία πληροφοριών, εντάσσονται στην ίδια επιχείρηση εξόντωσης της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top