GuidePedia

0

Στο Νταβός της Ελβετίας το 2009 είχε γίνει το περίφημο επεισόδιο ανάμεσα στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρεζ, το οποίο οδήγησε σε ραγδαία επιδείνωση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, φθάνοντας σε επικίνδυνο για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια επεισόδιο με το πλοίο των «ακτιβιστών» το γνωστό πλέον σε όλους «Μαβί Μαραμαρά».
Στο φόρουμ του Νταβός το 2012 φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για τον Ισραηλινό πρόεδρο να «πάρει εκδίκηση» από τον Τούρκο πρωθυπουργό. Επιτέθηκε φραστικά εναντίον της χώρας του, εμμέσως δε και του ιδίου ως πρωθυπουργού, κατηγορώντας την Τουρκία ότι χρηματοδοτούν την ισλαμική Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο εξτρεμισμός στην περιοχή.
Έμμεσα, κατηγόρησε την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από μεγάλο τμήμα των 900 εκατομμυρίων δολαρίων που παραδόθηκαν στη Χαμάς (300 το Ιράν και 200 το Κατάρ, για τα υπόλοιπα αναζητείται ο δωρητής…), ενώ προσφάτως η χώρα φέρεται να δεσμεύτηκε για την ετήσια καταβολή 300 εκατομμυρίων, κάτι που αρνήθηκε η Άγκυρα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top