GuidePedia

0

Συναρπαστική ήταν η συζήτηση – συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο στον ραδιοσταθμό REAL FM χθες το βράδυ, στην εκπομπή του τελευταίου με αντικείμενο το κατοχικό δάνειο και τις οφειλές των Γερμανών προς την Ελλάδα. Η συζήτηση απέδειξε ότι υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι δεν επαναπαύονται στις δάφνες και την Ιστορία τους, αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται για βοηθήσουν την πατρίδα τους χωρίς κραυγές, χωρίς μεμψιμοιρίες για όσα δεν γίνονται και με αξιοθαύμαστη υπομονή.

Συνοψίζοντας όσο περισσότερο είναι δυνατόν, ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε τα ακόλουθα εντυπωσιακά:
>Οι Γερμανοί έχουν αναγνωρίσει την οφειλή τους προς την Ελλάδα, αφού έχουν καταβάλλει τις δυο πρώτες δόσεις της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου!
>Το ύψος της οφειλής χωρίς τους τόκους ανέρχεται σε 162 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ με τους τόκους η οφειλή προσεγγίζει – αν δεν το ξεπερνά – το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!
>Διαχρονικά τα πολιτικά κόμματα ενώ ενημερώνονταν δεν έκαναν απολύτως τίποτε, με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του ο οποίος υποσχέθηκε να αξιοποιήσει τα στοιχεία και να ζητήσει όταν έρθει η ώρα και τη συνδρομή – συμβουλές όσων αγωνίζονται τόσα χρόνια για την υπόθεση.
>Άρθρο του Μανώλη Γλέζου το οποίο ζητήθηκε πριν από πολλά χρόνια από τη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», δημοσιεύτηκε με τίτλο, ότι πρόκειται για αδικία η οποία θα πρέπει να αποκατασταθεί.

Ο αντίλογος είναι η ελληνική παραίτηση από τις οφειλές έναντι κάποιων δανείων στην ελληνική βιομηχανία τη δεκαετία του 1960 και του 1970, ωστόσο, είναι προφανές ότι τα μεγέθη είναι τόσο δυσανάλογα, ώστε πιθανή νομική διεκδίκηση θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα επιτυχής, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά και οι9 Γερμανοί, γι’ αυτό και ανησυχούν…
Το σίγουρο είναι ότι η αξιόλογη κυριακάτικη εφημερίδα, συνδεδεμένη με τον σταθμό όπου δόθηκε η συνέντευξη Γλέζου, η REAL NEWS, θα μπορούσε να αναδείξει το θέμα και να προβεί στο ανάλογο ρεπορτάζ φωτίζοντας κάθε πτυχή της υπόθεσης…

Ενδιαφέρον είχε και η πρόταση που κατέθεσε ο Γιάννης Γλέζος, λέγοντας ότι η καταβολή των χρημάτων θα μπορούσε και αυτή να περιλαμβάνει «κούρεμα» ως ένδειξη καλής θελήσεως, ενώ θα μπορούσε να λάβει το χαρακτήρα αναπτυξιακών έργων που θα αναλάβουν γερμανικές εταιρίες στην Ελλάδα, καλύπτοντας έτσι το αναπτυξιακό σκέλος της προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας.
Παράλληλα, θα μπορούσε ένα σημαντικό κονδύλι να κατευθυνθεί στην κάλυψη του κόστους για να σπουδάζουν οι άριστοι σε γερμανικά πανεπιστήμια, καθώς επίσης και άλλες παρεμφερείς ιδέες, οι οποίες είναι προφανώς ότι ΔΕΝ λείπουν. Αυτό που είναι ζητούμενο, είναι η πολιτική βούληση και η απόφαση η χώρα να παίξει όλα της τα διαπραγματευτικά «χαρτιά»…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top