GuidePedia

0

Στην περίπτωση των περίφημων αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, μιας χώρας που έχει να προμηθευτεί κύριο οπλικό σύστημα σχεδόν μια δεκαετία, η βλακεία του να υποστηρίζεις ακόμα ότι οι αμυντικές – εξοπλιστικές της δαπάνες είναι δυσθεώρητες, είναι κυριολεκτικά ακαταμάχητη!
Πολλώ δε μάλλον όταν υποστηρίζεις ότι το Γενικό Επιτελείο μιας χώρας που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας σχεδιάζει να προβεί σε προμήθειες πολλών δισεκατομμυρίων, η υπόθεση λαμβάνει… ψυχεδελικές διαστάσεις.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αυτό είναι το περιεχόμενο άρθρου που δημοσίευσε βρετανική εφημερίδα στον ιστοχώρο της (Mail Online), με τον φοβερό τίτλο… η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις αμυντικές δαπάνες ή δεν θα υπάρχει χώρα για να υπερασπιστούν (!!!), κατηγορώντας μάλιστα τους Έλληνες στρατηγούς, ότι χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα τη λαθρομετανάστευση για να προωθήσουν τους… δόλιους σκοπούς τους!


Για να αποφανθεί με ύφος χιλίων καρδιναλίων (ή μήπως με θράσος ιδίου αριθμού πιθήκων;) ο συγγραφέας, ότι ποιος λαθρομετανάστης θα ήθελε να εισέλθει στην Ελλάδα που έχει καταρρεύσει οικονομικά! Στην Ελλάδα της οποίας – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – τα νοσοκομεία διαχειρίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, τα σχολεία δεν έχουν βιβλία, ξεσπούν ταραχές στους δρόμους και περικόπτονται οι δαπάνες του κοινωνικού κράτους! Είναι τόσο αφελής που δεν κατάλαβε ότι έδωσε την απάντηση μόνος του…
Ουάου! Με τέτοιο δημοσιογραφικό συμπέρασμα ο συγκεκριμένος μάλλον για το βραβείο Πούλιτζερ βάζει υποψηφιότητα! Ο… σεναριογράφος μας λοιπόν, ισχυρίζεται ότι οι στρατηγοί θέλουν να αγοράσουν 60 μαχητικά τύπου EF-2000 Typhoon (Eurofighter), καθώς επίσης γαλλικές φρεγάτες και γερμανικά υποβρύχια. Δηλαδή, με ένα πρόχειρο υπολογισμό πάνω-κάτω οχτώ δισεκατομμύρια!
Για να πάει και ένα βήμα παρακάτω ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση της Ελλάδας να παραλάβει τα γερμανικά υποβρύχια με το πρόσχημα των τεχνικών αστοχιών, συνιστούσε επί της ουσίας αδυναμία εκπλήρωσης των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης. Επίσης, η Ελλάδα ακύρωσε την προμήθεια αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας.
Για να καταλήξει στο… θριαμβευτικό συμπέρασμα: Δεν προκαλεί [με αυτά τα δεδομένα] το ότι οι «Μερκοζί» ζητούν τον ορισμό ενός μη εκλεγμένου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ευθύνη του ελληνικού προϋπολογισμού…

Όπως υπονοεί ο τίτλος, «η βλακεία είναι ανίκητη», εκτός κι αν η εμπάθεια που αποπνέει το δημοσίευμα οφείλεται στη… στοργή που αντιμετωπίζουν την Τουρκία πολλοί στη Βρετανία, οπότε είναι λογικό να τους ανησυχεί το κάθε «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» στην Ανατολική Μεσόγειο και ανακαλύπτει μυθώδη εξοπλιστικά προγράμματα σε μια προσπάθεια να μας «εκθέσει» και να τα «κάψει»…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top