GuidePedia

0



Απροσδόκητη εξέλιξη και τροπή παίρνουν τα πράγματα μετά τη σημερινή αποκάλυψη των τουρκικών εφημερίδων για μυστική διπλωματία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας όσον αφορά την αποστολή στολίσκου προς τη Γάζα. Πριν καλά κοπάσει ο θόρυβος σε Τουρκία και Ισραήλ από την αποκάλυψη των τουρκικών μέσων ενημέρωσης έρχεται μια άλλη είδηση ουσιαστικά να επιβεβαιώσει τις φήμες για μυστική διπλωματία των δύο χωρών (ΗΠΑ – Τουρκία).
Σύμφωνα λοιπόν με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχει ήδη αποφασιστεί (εδώ και μέρες) να συμμετάσχει στην αποστολή προς τη Γάζα και αμερικανικό πλοιάριο. Το αμερικανικό πλοιάριο φέρει το όνομα «το θράσος της ελπίδας» από ένα βιβλίο που σχετίζεται με τον Ομπάμα και είναι …ελληνικών συμφερόντων.

Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι πως στην αποστολή θα συμμετέχουν 34 επιβάτες εκ των οποίων ο 86ρονος συγγραφέας Alice Walker, ο πρώην Διοικητής της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που είχε αρνηθεί να πετάξει σε αποστολές προς τη Γάζα, ενώ υπολογίζεται πως επάνω στο πλοιάριο θα επιβαίνουν περίπου 8-10 Ισραηλινοί σε καταγωγή που ζουν όμως στις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τον ηγέτη των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, πιέζουν (δήθεν όπως αποδεικνύεται) τη Τουρκία να απαγορέψει μια νέα αποστολή στολίσκου προς τη Γάζα, αφήνουν το δικό τους πλοιάριο βγάζοντας απλώς μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών μια ανακοίνωση που χαρακτηρίζει την αμερικανική ακτιβιστικη πρωτοβουλία ως …ανεύθυνη και προκλητική κίνηση.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top