GuidePedia

0
Θύμα συνωμοσίας είναι ο Dominique Strauss kahn, σύμφωνα με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, μετά από έκθεση των ομοσπονδιακών ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) προχώρησε σε δήλωση, τονίζοντας την δυσπιστία του στις κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ.

Ο ρώσος ηγέτης σε δήλωσή του αναφέρει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα είναι όπως φαίνονται και όπως αρχικά παρουσιάστηκαν του είναι δύσκολο να δει, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι δεν του κάθεται καλά.

Η δήλωση αν και έγινε αργά το βράδυ της 29ης Μαΐου πέρασε στα πολύ ψιλά των αμερικανικών ΜΜΕ υψηλής θέασης και αναγνωσιμότητας. Το γεγονός αυτό σχολιάζουν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες καλά διασταυρωμένες συνεργάστηκαν μέχρι κάποιου σημείου με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά απέτυχαν τελικά να διασώσουν τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ. Γάλλοι αναλυτές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κίνηση των μυστικών υπηρεσιών και ειδικά της CIA και της NSA υποστηρίζουν ότι «δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν μαθαίναμε ότι ο Ντομινίκ αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης. Τότε θα είναι σίγουρο το γεγονός της δολοφονίας του».

Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ήρθε μετά από έκθεση των ομοσπονδιακών ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) προς τον ρώσο πρωθυπουργό, η οποία ουσιαστικά αναφέρει ότι στήθηκε μια ολόκληρη πλεκτάνη στον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, επειδή νωρίτερα είχε ανακαλύψει ότι όλος ο χρυσός των Ηνωμένων Πολιτειών που θα βρίσκεται στο Fort Knox λείπει και/ή αγνοείται.

Σύμφωνα με την μυστική έκθεση της FSB, ο Στρος-Καν είχε εκφράσει την ανησυχία του, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν την παράδοση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των 191,3 τόνων χρυσού, βάση των όρων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1978 που επρόκειτο να πωληθεί προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα λεγόμενα SDRs, ως λύση εναλλακτική για τα αποθεματικά σε πραγματικά νομίσματα. Η έκθεση αναφέρει στην συνέχεια ότι ο τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, αφού εξέφρασε τις ανησυχίες του στους αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Ομπάμα, ήρθαν σε επαφή μαζί του διπλοί πράκτορες της, τους οποίους η έκθεση χαρακτηρίζει ως «κακοποιά στοιχεία» (σ.σ. δηλαδή διεφθαρμένοι πράκτορες) της CIA, οι οποίοι του παρείχαν αποδείξεις ότι ο χρυσός των ΗΠΑ έχει εξαφανιστεί. Από έκείνη την χρονική στιγμή και έπειτα, σύμφωνα με τις εκθέσεις Ρώσων και Γάλλων, ο Dominique Strauss Kahn, γίνεται στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού Ρώσων, Γάλλων και αμερικανών πρακτόρων της CIA και της NSA. Το αρχικό σενάριο αυτών που ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση προέβλεπε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όμως οι αμερικανοί θέλοντας να περάσουν και άλλα μηνύματα προς αυτούς που γνωρίζουν το περιεχόμενο των κωδικοποιημένων στοιχείων που μόλις είχε πάρει στα χέρια του ο ισχυρός ανήρ του ΔΝΤ, αποφάσισαν την τελευταία στιγμή το σενάριο που είδαμε να εξελίσσεται από τις 16:36 της 14ης Μαΐου μέχρι και τα δύο επόμενα 48ωρα που ακολούθησε η σκηνοθετημένη διαπόμπευση.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση των Ρώσων, ο Dominique Strauss Kahn, αφού παρέλαβε τα στοιχεία, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φύγει από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι, έχοντας πάντα στην κατοχή του τον φάκελο με τα κωδικοποιημένα στοιχεία και το CD. Πράκτορες της γαλλικής διεύθυνσης εξωτερικής ασφάλειας, οι οποίοι ένα με δύο 24ωρα νωρίτερα είχαν ειδοποιηθεί από τους πράκτορες της FSB που εν τω μεταξύ είχαν γίνει σκιά του επικεφαλής του ΔΝΤ, ήρθαν σε επαφή μαζί του για να τον ενημερώσουν ότι καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές. Του έδωσαν την οδηγία να αφήσει πίσω το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να μην μπορεί η αμερικανική αστυνομία να τον εντοπίσει.

Η έκθεση των Ρώσων τονίζει ότι ο Dominique Strauss Kahn επιβιβάστηκε με ασφάλεια στο αεροπλάνο για το Παρίσι, ωστόσο έκανε το μοιραίο λάθος, όταν τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο για να πει ότι είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο, ζητώντας να το στείλουν στο σπίτι του, με αποτέλεσμα οι αμερικανοί πράκτορες να μπορέσουν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Πάντα σύμφωνα με την ρωσική έκθεση, το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, ο Strauss-Kahn προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Αιγύπτιο πρώην τραπεζίτη Mahmoud Abdel Salam Omar να πάρει τις πληροφορίες που το δόθηκαν από τους διπλούς πράκτορες της CIA, πληροφορίες που προφανώς γνώριζε και ίδιος. Ο αιγύπτιος όμως τραπεζίτης λίγα 24ωρα μετά –πόσο τυχαία άραγε;-, όπως και ο Strauss-Kahn, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος καμαριέρας σε ξενοδοχείο του Manhattan, ένα γεγονός που η έκθεση της FSB χαρακτήρισε ως «απίστευτο», για έναν άνδρα 74 ετών και μάλιστα πιστό μουσουλμάνο.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top