GuidePedia

0
 


Ο  Benjamin Formigo, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Jornal de Angola,  κατακρίνει τον Javier Solana όχι για τόσο για τις απόψεις που εκφράζει στο άρθρο γνώμης που δημοσίευσε η ισπανική El País, ( 16/06/2011) αλλά για την παντελή απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μέρους της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ που απαιτούν την απόσυρση  του στρατού και την επαναφορά της  νομιμότητας.
Αυτό που ξαφνιάζει πάνω από όλα τον κ. Formigo, είναι το ότι ένας άνδρας με το πνευματικό και πολιτικό υπόβαθρο του κ. Solana αγνοεί το κυπριακό πρόβλημα και το ότι χωρίς την εξεύρεση λύσης η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί πλήρως στην Ε.Ε.
Τελειώνοντας, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «τα λόγια του Solana, ή μάλλον η σιωπή του, απηχεί την εκκωφαντική σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την κατοχή της Κύπρου.  Θεωρεί ότι πρόκειται για ακόμα ένα παραστράτημα της Ε.Ε. εις βάρος των αρχών της κα ότι η Ε.Ε. οφείλει να αναθεωρήσει τον πολιτικό της ρόλο.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top