Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών απέρριψε χαρακτηρίζοντας ως «γελοίες» τις φήμες που ήθελαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να ασκούν νομισματικής φύσης πιέσεις στη δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα, προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή πλοίων στον στολίσκο για τη Γάζα
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Γιγκάλ Παλμόρ, ήταν σκληρός στον τρόπο που απάντησε για τις κατηγορίες εις βάρος του Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Όσοι που αναφέρουν αυτά τα πράγματα, έχουν αποδείξεις; Όλη η δραστηριότητα έχει ως στόχο να δαιμονοποιήσει το Ισραήλ. Τι λένε, ότι χρησιμοποιήσαμε όλους τους Εβραίους τραπεζίτες στον κόσμο για να ακυρώσουν τα ομόλογα της Ελλάδας; Τι είδους φαντασιακός κόσμος είναι αυτός που ζουν;»
Οι διοργανωτές ενός πλοίου που σχεδιάζει να συμμετάσχει στον στολίσκο, το αμερικανικού νηολογίου «Audacity of Hope», εξέδωσε ανακοινωθέν την Κυριακή, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί το απαγορεύθηκε στο νοικιασθέν πλοίο να αποπλεύσει από ελληνικό λιμένα. Αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές τους δήλωσαν πως απαγορεύουν τον απόπλου λόγω έλλειψης αξιοπιστίας της κατασκευής του και ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος από τα αρμόδια κλιμάκια του ΥΕΝ.
Το CNN αναφέρει τη δήλωση επιβάτη του πλοίου, ονόματι Medea Benjamin, η είπε σε ανακοίνωση Τύπου των διοργανωτών ότι το Ισραήλ είπε ανοιχτά πως πιέζει τις κυβερνήσεις να σταματήσουν τον στολίσκο και η Ελλάδα είναι κυβέρνηση – κλειδί στην υπόθεση, καθώς πολλά από τα πλοία σχεδιάζουν να φύγουν από αυτήν. Οι δε διοργανωτές ανέφεραν σε κείμενό τους, ότι το ΔΝΤ ασκεί πίεση στην Ελλάδα για να την εξαναγκάσει να απαγορεύσει τον απόπλου του στολίσκου!
Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει σε δημοσίευμα της 22ας Ιουνίου 2011, ότι Αμερικανοί πολίτες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στον στολίσκο. 36 άτομα, 4 μέλη πλήρωμα και 9 δημοσιογράφοι θα ήταν οι επιβαίνοντες του «Audacity of Hope». Ως ημερομηνία αποχώρησής τους αναφερόταν η 25η Ιουνίου.
Προφανώς ένα ωραίο παιχνίδι Ψυχολογικών Επιχειρήσεων έχει στηθεί κατά της Ελλάδας. Το ποιοι το έστησαν δεν είναι δική μας δουλειά να το βρούμε. Σίγουρα πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να είναι αρκετοί, με κάποιους να είναι πιο πιθανοί. Οι λόγοι δε, είναι ακόμα πιο συγκεκριμένοι. Η προσέγγιση Ελλάδας και Ισραήλ ενοχλεί πολύ. Πάρα πολύ. Η αλλαγή στην περιφερειακή ισορροπία ακόμα περισσότερο και οι φυσικοί πόροι εποφθαλμιούνται από τις ίδιες πλευρές. Η πολιτική κατάσταση στη χώρα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ευκολότερα τέτοιες προσπάθειες. Ελπίζουμε ότι αυτοί που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, την κάνουν ήδη άριστα.
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου