GuidePedia

0

Κρίσιμη ημέρα σήμερα στο τουρκικό Κοινοβούλιο οπου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ορκωμοσίας μετά τις εκλογές της 12 ης Ιουνίου. 
   Μόνο που οι 35 Κούρδοι βουλευτές ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα μποϊκοτάρουν την τελετή ορκωμοσίας και δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου να ανακαλέσει την εκλογή ως βουλευτή του Χατίπ Ντίτζλε απο το Ντιγιαρμπακίρ. Ο ίδιος εξελέγη βουλευτής με τη στήριξη του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας(BDP). Ομως επειδή υπήρχε εναντίον του καταδικαστική απόφαση " για προπαγάνδα υπερ του PKK" το Εκλογοδικείο του αφαίρεσε την έδρα... κατόπιν εκλογής!
  Επίσης το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει ανακοινώσει οτι οι βουλευτές του δεν θα ορκιστούν σε ένδειξεη διαμαρτυρίας στην ακύρωση της εκλογής δυο βουλευτών, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι με την κατηγορία της συμμετοχής στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν.  
 Το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αλλά και οι Εθνικιστές θα ορκιστούν κανονικά. Αλλά αναμένεται τεταμένο κλίμα στο τουρκικό Κοινοβούλιο. 
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top