GuidePedia

0

Οι Κούρδοι της ΣΥρίας που ζουν στο Ιράκ, ιδιαίτερα στις κουρδικές περιοχές, αποφάσισαν να κινηθούν κατά του καθεστώτος του Άσσαντ στη Συρία. ¨Ετσι, 300 Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν σήμερα κατά του καθεστώτος της Δαμασκού στην πόλη Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι πριν 20 περίπου χρόνια ο πατήρ Άσσαντ είχε προκαλέσει τον θάντα χιλιάδων κούρδων αλλά και τη σύλληψη και τον εγκλεισμό τους σε φυλακές γιατί ητούσαν να αναγνωριστούν σ αυτούς βασικά ανθρώπινα και πολιτιστικά δικαιώματα.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα του ΟΗΕ, κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν “καμία διαπραγμάτευση με το καθεστώς” και “δράση για μία δημοκρατική και κοινοβουλευτική Συρία και για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των Κούρδων”. Κρατούσαν κουρδικές και συριακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως “Άσαντ φύγε, ο λαός δε σε θέλει πια”, “ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος“, “ελευθερία για τον συριακό λαό“.

Ακόμη, οι διαδηλωτές υπέβαλαν επιστολή στο γραφείο του ΟΗΕ με την οποία ζητούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας “να υιοθετήσει ένα σχέδιο που θα καταδικάζει το καθεστώς του Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατά του λαού του”. “Οι Κούρδοι είναι μέρος του συριακού λαού και απαιτούμε τα δικαιώματά μας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την ελευθερία για ολόκληρο τον συριακό λαό” δήλωσε ο 24χρονος Ιμπραήμ Μπαχλάουϊ, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top