GuidePedia

0

Γερμανοί, Γάλλοι, ΕΚΤ, Όλι Ρεν διαμηνύουν ότι στηρίζουν τον Γιώργο και θα δώσουν τα λεφτά

Και ξαφνικά όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν να διαβεβαιώσουν ότι η οικονομική βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα και να στηρίξουν έτσι τον Γιώργο
Παπανδρέου.
Ο Λορέντζο Σμάγκι μεγαλοστέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μάλιστα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δηλαδή η ΝΔ, ότι παίζει περίεργα παιχνίδια. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου (!!!) και ότι στηρίζει την προσπάθειά του.
Η Γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς για να εξασφαλιστεί η βοήθεια προς την Αθήνας. Και ο Όλι Ρεν έσπευσε να μαλακώσει την πίεση.
Όλι Ρεν: Πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για την Ελλάδα
Αισιόδοξος για την καταβολή της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου εμφανίστηκε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, που κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να υπερβούν τις όποιες διαφορές προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή στάση πληρωμών.
«Καλώ όλους αυτούς που αποφασίζουν στην ΕΕ, και ιδιαίτερα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης την ερχόμενη Κυριακή, να υπερβούν τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν και να καταλήξουν σε μια υπεύθυνη συμφωνία αυτή την κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο Ρεν.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup sto Λουξεμβούργο με θέμα το περιεχόμενο και τους όρους ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα και για τη φύση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top