GuidePedia

0
«Η Ελλάδα και η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο», αναφέρει σε σημερινό του άρθρο στους Financial Times ο πρόεδρος της «δεξαμενής σκέψης» Eurasia Group Ιαν Μπρέμερ. Μπορεί ο υπογράφων το άρθρο να μη διαθέτει το ειδικό βάρος ενός πολιτικού όμως ο τίτλος όσο και το περιεχόμενο του κειμένου αντανακλά το «γενικό αίσθημα» που επικρατεί σήμερα στο διεθνή οικονομικό Τύπο αλλά και στις χρηματαγορές αναφορικά με το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Ενδεικτικές είναι οι ανταποκρίσεις του πρακτορείου Bloomberg και της αμερικανικής Wall Street Journal (WSJ) όπου γίνεται λόγος για διαφαινόμενο αδιέξοδο στην ελληνική πολιτική σκηνή και για τον αυξανόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας.

Αναλυτές της Lloyds Bank στο Λονδίνο δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «αν η κυβέρνηση δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τότε οι μέχρι σήμερα αντιδράσεις των διεθνών αγορών θα αποδειχθούν μόνο η αρχή». Σε «σενάρια Αρμαγεδδώνα» που περιλαμβάνουν όχι μόνο την πτώχευση της Ελλάδας αλλά και την επέκταση της κρίσης εκτός συνόρων αναφέρεται και η WSJ. Η αποτυχία των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα αντιμετωπίζεται από το σύνολο του διεθνούς τύπου ως προάγγελος της πτώσης της κυβέρνησης.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται στις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στις διεθνείς χρηματαγορές καθώς αμερικανικά και ασιατικά χρηματιστήρια «αντέδρασαν αρνητικά στην πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα».

«Ο κίνδυνος είναι να σημειωθεί κάποιου είδους ατύχημα. Αν θα είναι από τους Ευρωπαίους, λόγω της ασυμφωνίας τους, ή από την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης δεν το γνωρίζουμε» σημειώνει ο αναλυτής της Royal Bank of Scotland Πίτερ Σάφρικ.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top