GuidePedia

0
Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ 11-4-2011


Αγκυρα- Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν που σε κάθε επίπεδο λέει πως ¨Έχω 75 Κούρδους βουλευτές¨ και πως αυτοί είναι οι συνομιλητές του στο κουρδικό θέμα, εν όψει των εκλογών έσβησε το 90% εξ αυτών.
Ανακοινώθηκαν οι λίστες των κομμάτων με τους υποψήφιους βουλευτές που θα μετάσχουν στις γενικές εκλογές της 12ης Ιουνίου. Ξεχωρίζουν οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στις λίστες των AKP, CHP και MHP. Οι λίστες του ΑΚΠ που εισέρχεται φιλόδοξα σε αυτές τις εκλογές σε μεγάλο μέρος ανανεώθηκαν. Το ΑΚΠ που ανανέωσε κατά 60% τους προηγούμενους βουλευτές του, την μεγαλύτερη αλλαγή την έκανε στους Κούρδους βουλευτές του.
Σχεδόν έσβησε το σύνολο των βουλευτών του ΑΚΠ της περιοχής. Έτσι κανένα από τα ονόματα που ήταν υπεύθυνα για την Κουρδική πολιτική του όπως οι Ντενγκίρ Μεχμέτ Φιράτ, Ιχσάν Ασλάν, Αμπντουρραχμάν Κουρτ δεν περιλήφθησαν στις λίστες του. Το ΑΚΠ εκτός από τον Μεχντί Εκέρ, άλλαξε όλους τους υποψήφιους για το Ντιγιαρμπακίρ.Στο Άγρι εκτός από την Φατμά Κοτάν άλλαξε 4 βουλευτές, στο Μπάτμαν 2 βουλευτές, ενώ στο Μπίτλις κράτησε μόνο τον Βαχίτ Κιλέρ και στην Μπίνγκιολ τον Τζεβντέτ Γιλμάζ. Το ΑΚΠ σε περιοχές όπως Χακκάρι, Καρς, Μους, Μάρντιν, άλλαξε πάνω από το 90% των υποψηφίων του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top