GuidePedia

0

Κοιτα ποιος μιλαει για κλεισιμο σχολειων! Η πλευρα που οι ομοθρησκοι τους στην Τουρκια κρατουν κλειστη τη Θεολογικη Σχολη της Χαλκης που αφορα ολη την Ορθοδοξια και οδηγησαν σε μαρασμο παρα πολλα σχολεια της ελληνικης μειονοτητας στην Πολη. Και κοιτα πως διαστρεφει την συγχωνευση -ενοποιηση για λειτουργικους λογους, σε δηθεν ''λουκετο'' ομοιο με αυτο σε κλεισιμο τεμενους ή εκκλησιας...
Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του CNN Turk το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας αποφάσισε να κλείσουν 35 «τουρκικά» - ετσι τα αναφερει - δημοτικά σχολεία στην Δυτική Θράκη με την αιτιολογία - ευτυχως αναφερει τον λογο το καναλι - της οικονομικής κρίσης και περισσότερο ποιοτικής παιδείας.  Σημειώνεται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των «τουρκικών» δημοτικών σχολείων στην Δυτική Θράκη θα μειωθεί από 57 σε 22.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Κομοτηνή κ.Αχμέτ Χατζηοσμάν συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας κ Γεννηματά στην Αθήνα . Ο Χατζηοσμάν σε δήλωσή του στην τηλεοραση CNN Turk είπε : « Εξήγησα στην αξιότιμη Υφυπουργό την μεγάλη λύπη, την ανησυχία και την απογοήτευση που αισθανόμαστε και ότι δεν συμφωνούμε. Τα σχολεία στα χωριά μας, στην Δυτική Θράκη, για μας είναι σημαντικά όσο και τα τεμένη.  Το να μπει κλειδαριά στην πόρτα του σχολείου έχει την ίδια έννοια με τον να μπει κλειδαριά στην πόρτα τεμένους ή εκκλησίας».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top