GuidePedia

0
Την ανάγκη άμεσης «πολιτικής και οικονομικής μεταρρύθμισης» στα κατεχόμενα υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
Τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας όσο και ο επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας προσπάθησαν με δηλώσεις τους να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους Τ/κ.
«Δεν βρίσκω να υπάρχει κάποια ανωμαλία», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις που σημειώνονται μετά τις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα
και την αντικατάσταση του «πρεσβευτή» της Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός θα αποφασίσει το ποιος θα κυβερνήσει την "ΤΔΒΚ"».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από την αναχώρησή του για το Ιράν, ο κ. Γκιουλ είπε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει θυσίες για την ενίσχυση και το ρίζωμα της "ΤΔΒΚ", το ρίζωμα της δημοκρατίας, για να γίνει αυτάρκης η οικονομία της. Και είναι πάντα δίπλα στην "ΤΔΒΚ" από πολιτική και οικονομική άποψη».

Οικονομική και πολιτική μεταρρύθμιση

Την ανάγκη άμεσης «πολιτικής και οικονομικής μεταρρύθμισης» στα κατεχόμενα υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ως προς την αντικατάσταση του «πρεσβευτή» της Τουρκίας είπε πως έτσι κι αλλιώς ο απερχόμενος «πρεσβευτής» δεν επρόκειτο να υπηρετήσει για μεγάλο διάστημα και ότι ο νέος «πρεσβευτής» ορίστηκε για την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Νταβούτογλου είπε ότι «η αλλαγή του "πρεσβευτή" δεν είναι θέμα προσωπικό και καθόλου πρωτόγνωρο. Το έχουμε ξανακάνει την περίοδο 1987-1991 και το 1991-1995».
Ο Νταβούτογλου είπε ότι «πρέπει να γίνει επειγόντως οικονομική και πολιτική μεταρρύθμιση στην "ΤΔΒΚ"».
Ο Τούρκος Υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη αυτοκριτικής εκ μέρους των τουρκοκυπριακών πολιτικών δυνάμεων.
Ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις λέγοντας ότι «στη διαδήλωση διατυπώθηκαν ύβρεις εναντίον της Τουρκίας, που δύσκολα θα διατύπωνε κανείς εναντίον κάποιου εχθρού».
«Εάν μία έστω μικρή ομάδα βγαίνει και μας βρίζει και οι υπόλοιποι μένουν απαθείς, εμείς έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε το λόγο».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top