GuidePedia

0
Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Τουρκίας και Βουλγαρίας, Βετζντί Γκιονούλ και Άνιγιου Ανγκέλοβ στην Άγκυρα, είχε το δικό της ενδιαφέρον…Ο Βούλγαρος υπουργός διακήρυξε ότι οι δυο χώρες θα πρέπει να αναζητήσουν ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη στρατιωτική και βιομηχανική τους συνεργασία, τροποποιώντας το αντίστοιχο που υφίσταται από το 1992.

Ο Ανγκέλοβ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM), τον Μουράτ Μπαγιάρ. Και στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε η πεποίθηση – προσδοκία ότι ένα νέο νομικό πλαίσιο θα μπορούσε να παράξει απτά αποτελέσματα.
Αν και οι δηλώσεις ήταν γενικού χαρακτήρα, οι δυο πλευρές έκαναν λόγο για ανταλλαγή εμπειριών και εκατέρωθεν επισκέψεις αντιπροσωπειών, ενώ δεν παρέλειψαν – για την τιμή των όπλων – να αναφερθούν και σε μακροχρόνια κοινά βιομηχανικά προγράμματα συμπαραγωγών.

Το ενδιαφέρον του Βούλγαρου υπουργού κατά την επίσκεψή του στις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες τράβηξε η ASELSAN, η τουρκική εταιρία που εξειδικεύεται στα ηλεκτρονικά, προμηθεύοντας μαζικά με πλήθος σστημάτων τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top