GuidePedia

0
 
Δεν είναι μόνο ο Αχματινετζάντ του Ιράν ,”τρελός”, σύμφωνα με Αμερικανούς διπλωμάτες. Ο ίδιος χαρακτηρισμός αποδίδεται και στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες,όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από Γάλλο σύμβουλο του Σαρκοζί.Με λίγα λόγια,όποιος διαφωνεί ενδέχεται να είναι για το ψυχιατρείο.
Οι χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους περισσεύουν για διάφορους ηγέτες,όπως προκύπτει από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks:

*Ούγκο Τσάβες-Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είναι "τρελός" και ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του "σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" εκτίμησε τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks .

 "Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ουτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει" σύμφωνα με το έγγραφο που περιλαμβάνει συνομιλία μεταξύ του γάλλου συμβούλου του Σαρκοζί με τον αμερικανό υφυπουργό Φίλιπ Γκόρντον. Η συνομιλία τους έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2.009.

 "Δυστυχώς ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιό πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα την μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" αναφέρεται ακόμα στο έγγραφο με τη συνομιλία Λετίβ-Γκόρτον, ένα από τα 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματiκά έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks,όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν". 



*Αχμαντινετζάντ-Ιράν: Χαρακτηρίζεται ανισόρροπος ίσως και τρελός.Κι αυτή είναι μόνο η αρχή.Ακολουθούν κι άλλα.


* Μ.Καντάφι - Λιβύη:Γίνονται αναφορές στην «ουκρανέζα νοσοκόμα του χωρίς την οποία δεν μπορεί να ταξιδέψει» στις γυναίκες που αποτελούν τη φρουρά του και επισημαίνονται «η φοβία του για τα ύψη καθώς και για τις πτήσεις πάνω από θάλασσα»! Δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι «του αρέσουν τα άλογα κούρσας και το φλαμένγκο».Χαρακτηρίζεται τουλάχιστον εκκεντρικός...


* Α.Μέρκελ-Γερμανία: Το παρατσούκλι της είναι Τεφλόν ,εννοώντας ότι είναι από ατσάλι,αλλά όχι δεν το λένε ως κοπλιμέντο.
Υπάρχει τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στη Τεχεράνη, του 1979 ,το οποίο αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για τους αμερικανούς ομήρους. Είναι λογικό όλα αυτά να έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην Ουάσιγκτον η οποία ψάχνει να βρει πως αυτός ο απίστευτος όγκος αλληλογραφίας διέρρευσε. Ήδη υπάρχει ένας ύποπτος στρατιωτικός.

Τα έγγραφα δημοσιοπούνται μέσω Le Monde,El Pais,New York Times,Guardian και Der Spiegel,απ΄ όπου είναι και η φωτογραφία. Ο τιτλος χαρακτηριστικος: Ανκελα Τεφλον Μερκελ.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top