GuidePedia

0
η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα Κυπριακό ζήτημα»(“Στρατηγικό Βάθος”, Ελληνική Μετάφραση 2010, σελ. 279)
Κύριε Υπουργέ,
Δημιουργήσατε ένα 100δων σελίδων σύγγραμμα, το «Στρατηγικό Βάθος - Η Διεθνής θέση της Τουρκίας», δήθεν βαθυστόχαστο και με δεδομένη τη δήθεν “στρατηγική εγκυρότητα”, του οποίου η ουσία εδράζεται στο νοσηρό σύμπλεγμα ανωτερότητας,
με το οποίο η Τουρκία αυτο-χρίστηκε σε “υπερδύναμη”, αλλά και στο ναπολεόντειο σύμπλεγμα του συγγραφέα, με το οποίο “η κάθε ρήση είναι αναντίλεκτη και πρέπει να προκαλεί δέος σε εχθρούς και φίλους...”!
Είναι κρίμα, Κύριε Υπουργέ, διότι υπό συνθήκες ήθους και υπαρκτής επιστημονικής προσέγγισης, ένα δικό σας σύγγραμμα ίσως να είχε “πραγματικό βάθος” και επάξια να γινόταν best seller.
Όχι όμως το περί ου ο λόγος ογκώδες δημιούργημα, του οποίου το παχύσαρκο μέγεθος και η εμφανής προσπάθεια “εκτενούς τεκμηρίωσης”, έκδηλα καταδεικνύουν:
Την εντεταλμένη αποστολή του συγγραφέα, αφ’ ενός να εκφοβίσει (αφελώς) όσους βρίσκονται στο διαχρονικό στόχαστρο της τουρκικής επεκτατικής βούλησης και αφ’ ετέρου να εμπεδώσει (εξ ίσου αφελώς) την ηττοπαθή πεποίθηση προς τα νυν και υποψήφια θύματα της αμφιβόλου πολιτισμού Χώρας σας, ότι “αφού η Τουρκία αποφάσισε να μας κατασπαράξει, δεν μπορούμε παρά να της κάμουμε το χατίρι”...».
Λυπούμεθα, Κύριε Υπουργέ, αυτό το χατίρι εμείς δεν θα σας το κάμουμε. Η δική μας απάντηση στα δικά σας νοσηρά συμπλέγματα είναι η ακόλουθη:
  • Την πάθατε! Από την 1η Μαΐου 2004, η κυρίαρχη επί ολοκλήρου του κυπριακού εδάφους Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισότιμο Κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κυπριακό έδαφος που παράνομα κατέχει η Τουρκία είναι από 6ετίας ευρωπαϊκό, ο δε όγκος λαού που στέκεται απέναντι στα 73 εκατομμύρια της Τουρκίας ΔΕΝ είναι πλέον οι 700.000 νόμιμοι Κύπριοι, αλλά είμαστε τα 500 εκατομμύρια νομίμων Ευρωπαίων Πολιτών.
  • Η κατάργηση του Κυπριακού Κράτους, όπως εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004 δεν συζητείται.1
  • Κάθε άλλο θέμα συζητείται, αρκεί να ΜΗΝ προσβάλλεται η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ΜΗΝ παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των νομίμων Κυπρίων πολιτών. Και συζητείται, όχι βεβαίως με τους όποιους εν Κύπρω εγκάθετους σας, αλλά με την εισβολέα Τουρκία, αφού πρώτα αναλάβει τη συνολική ευθύνη που προκύπτει από τη διαχρονική παρανομία της.
  • Στο μεταξύ, κάθε ενέργεια (πράξη ή παράληψη) της Τουρκίας στην Κύπρο παραμένει εξ ορισμού παράνομη, ως απότοκο της παράνομης εισβολής του 1974 και της έκτοτε επαναλαμβανόμενης παράνομης κατοχής κυπριακού εδάφους.
Αυτο-εγκλωβίστηκε, Κύριε Υπουργέ, η Τουρκία και την έπαθε από μόνη της, παρασυρόμενη διαρκώς από τις αήθεις βρετανικές προτροπές. Από την 10ετία του ‘50, το κράτος της Τουρκίας είναι έρμαιο των συνωμοτικών βρετανικών σχεδίων, χάνοντας και το τελευταίο ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας, που τυχόν προϋπήρχε της 60ετούς συμπαιγνίας.2
Όσο πιο γρήγορα αποδεχθείτε την αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα, αποσύρετε την παρανομία από τα κυρίαρχα εδάφη μας, επιλέξετε ως γνώμονα κρατικής πορείας την αξιοπρεπή συνύπαρξη και απαλλαγείτε από τα επιδρομικά σύνδρομα, τόσο πιο κοντά θα βρεθείτε ΙΣΩΣ στην πολιτισμένη, ευρωπαϊκή κοινωνία.
Εάν επιμείνετε στις αφελείς απειλές σας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ελληνισμού και της Ευρώπης, μοιραίως θα αντιμετωπίσετε το σίγουρα γνώριμο: Μολών λαβέ, Κύριε Υπουργέ...
Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top