GuidePedia

0
Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας εξόντωσαν τον αρχιτέκτονα των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας.
Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας εξόντωσαν στην καυκάσια δημοκρατία του Νταγκεστάν τον φερόμενο ως επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών που σχεδίασαν και εξετέλεσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 29ης Μαρτίου στο μετρό της Μόσχας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, ο Μαγκομεντάλι Βαγκάμποφ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, στις οποίες έπεσαν νεκροί και άλλοι τέσσερις αντάρτες.

«Ο Βαγκάμποφ ήταν ο οργανωτής των επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, ενεπλέκετο ενεργά στη στρατολόγηση νέων στην παρανομία και οργάνωνε την εκπαίδευση των καμικάζι» αναφέρει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, την οποία αναπαράγουν όλα τα ρωσικά ειδησεογραφικά μέσα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Βαγκάμποφ ήταν σύζυγός της Μαριάμ Σαρίποβα, μίας από τις γυναίκες-καμικάζι που εξετέλεσαν τη μία από τις επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις -οι πρώτες στη Ρωσία μετά από έξι χρόνια- άφησαν πίσω τους 40 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες
ΝΕΑ
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top