GuidePedia

1
Δραματικές εξελίξεις στο ΣΥΝ μετά την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από το συνέδριο. Στελέχη της δεν αποκλείουν μελλοντικά να ιδρυθεί νέος πολιτικός φορέας, ενώ την Τρίτη είναι το κρίσιμο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. "Θαλασσοπνίγονται μέσα στις πολιτικές αντιφάσεις τους", το σχόλιο της Γ.Γ. του ΚΚΕ. Μιλώντας στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης, δήλωσε ότι εντός των επομένων 24ωρων επίκειται ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

"Δεν έχουμε διαρρήξει τις σχέσεις μας με τον ΣΥΝ", δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αλλά προανήγγειλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν είναι κάτι να σπάσει, αυτός να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο ΣΥΝ", δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος όπως είπε, πρότεινε στον κ. Τσίπρα - κι εκείνος το υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό - "να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δούμε με ποιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε και με ποιές όχι". Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στον Φώτη Κουβέλη να κάνει ένα βήμα πίσω και να μη σπάσει τις γέφυρες.

Με συντριπτική πλειοψηφία επανεξελέγη Πρόεδρος του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στο κόμμα και να βάλει τέλος όπως είπε σε άγονες αντιπαραθέσεις και ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των νέων μελών της ΚΕ του ΣΥΝ.

Σε 952 ψηφοδέλτια επί συνόλου 1038 η Αριστερή Ενότητα, που πρόσκειται στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα λαμβάνει ποσοστό 50,63%, το Αριστερό Ρεύμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη 29,83%, η Πρωτοβουλία 2010 του Γιάννη Μπαλάφα 17,23% και από 1,16% λαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι και η Ανασύνθεση, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Χελάκης.

Αναμενόμενες και αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. "Θαλασσοπνίγονται μέσα στις πολιτικές αντιφάσεις τους για αυτό εμείς λέμε ότι ο οπορτουνισμός είναι εχθρικός για το λαϊκό κίνημα" τόνισε η κ Παπαρήγα. Στο πνεύμα αυτό κάλεσε τους αριστερούς να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει πολιτική ανανέωση στο έδαφος διαχείρισης καπιταλιστικού συστήματος.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Σε μιά εποχή που ο ελληνικός λαός δέχεται πλήγματα από όλες τις πλευρές, χάνει κατακτήσεις από αγώνες ετών ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκαταστρέφεται από τις εσωτερικές του αντιθέσεις. Θα πίστευε κανείς ότι οι διάφορες ομάδες και τάσεις που συνυπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζαν στην κορυφή της λίστας με τις επιδιώξεις τους την προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου που τους ψήφισε, των εργατουπαλλήλων, των φοιτητών της νεολάιας των 700 € που σήμερα μαστίζονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Αυτό δεν συνέβη ή τουλάχιστον δεν συνέβει από όλους. Καλό θα είναι να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα βαρίδια που τον καθηλώνουν και να προχωρήσει. Εάν δεν θέλουν οι "ανανεωτικοί", (ο θεός να τους κάνει ανανεωτικούς δηλαδή),να παραμείνουν, ας πάνε στο καλό και ας αφήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να παίξει το ρόλο για τον οποίο τον ψήφισε ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top